Biz Çılgın Türkleriz


Bir Türk'ün hayatını almak hiç bir şeydir ama vatanını, toprağını almak her şeydir. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak.

Cumhurbaşkanımızın Turgut Özal olduğu dönemde Türkiye'ye Japon eğitim uzmanları gelmiş ve ülkemizin eğitim sistemini incelemişler.
Şunu söylemişler; Siz de Milli Ruh yok demişler. Bunun üzerine; Turgut Özal'ın  nasıl yok? sorusuna şu yanıtı vermişlerdir; Biz ülkemiz de okula yeni başlayacak olan çocuklarımıza Milli Ruh şoklaması yaparız. Önce onları toplu halde hızlı trenlerimize bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi yani ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da Hiroşima ve Nagasaki'ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot bile bitmeyen alanları gösterir ve deriz ki; Eğer siz çalışmaz, bilinçlenmez ve buradan önce gördüğünüz teknolojiye sahip çıkmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur.
Bizim bürokratlarımızdan birisi atılarak; ama bizim Hiroşima'mız yok ki der.
Japon uzmandan tokat gibi cevap gelir; Sizin bir Çanakkaleniz bile 10 Hiroşima ve Nagasaki eder.

Bu algı da kim bu darbe girişiminden faydalanacaksa, kim faydalanmaya çalışmışsa asla başarılı olamayacak. Vatanımızın başına gelenleri şahsım adına onaylamıyorum. Ülkemizin ve milletimizin hiç bir oyuna gelmeyeceğini de biliyorum. Bu ülkeyi halkımız, insanımız kurdu, yoktan var etti ve yine halkımız her durumda da varlığını devam ettirecektir. Milli ruha sahip çıkacak yine bizleriz. Bir kilitlenme noktasındayız ve kendi zihnimizi biraz sakinleştirip ancak ondan sonra daha sağlıklı ve akıcı bir hal içinde olabiliriz. Bazen en sağlıklısı her şeyin ortasından, içinden sıyrılıp bir an bile olsa uzaktan ve dışarıdan bakmak/ bakabilmek her şeye.

Tarih ölümler üzerinden kahramanlıklara uzananların tarihi ve dünyadaki Ülkelerin birbirlerine saygısı kalmamış, karşılıklı olarak kin ve nefret besliyorlar. O yüzden biz Ülke ve halk olarak onlara garip geliyoruz. Dünya her zaman Türkün yenilmezliğini bildi ve yıllardır tohumlarımızla oynanarak genetiğimiz değiştirilmeye çalışılıyor. Hedefe sessizce ulaşmanın en kolay yolu bu çünkü. Yok edilemeyen beyinler hep haklı oldukları için ölümsüzdür. En son sınır da çılgınlık yapabilme yeteneği olmasaydı biz Türkler de, Türkiye olmazdı. Tank'ın kapağını kesip kullanabilen halktan, tankın önüne yatan halktan, canlı bombayı tekme, tokat döven halktan bahsediyoruz. Çılgın olduğumuz doğrudur. Bu dünya da Türk olmak, gerçek Müslüman olmak kadar ve bu topraklar da yaşamak kadar güzel, onur verici başka hiçbir şey olamaz.

Şartları zorlayan akıllı insandır ve her koşul da bir yöntem buluyorsa kesin çok zekidir. Örneğin, kamyon tekerine bidon bağlamış içine de çamaşırlarını atmış ve kamyon gittikçe çamaşırlarını yıkıyor. Bu zeka değil de nedir? İlla atomu parçalamak gerekmiyor zeki olmak için. Türk milleti zekidir, her zaman bir çıkar yol bulur ve asla vazgeçmez, insanı sınır tanımaz. Ne mutlu Türk'üm diyene.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta