Durum çok ciddi :)


Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi Yalanı

Facebook'a bu paylaşımı yaptırtarak bir sorunun daha milletçe üstesinden geldik. Şu gücümüzü başka şeylere kullansak, şimdiye kadar çok sayı da bilimsel devrime öncülük etmiş olurduk.
Düşünsenize paylaştığınız bir içerikten dolayı polis kapınızı çalıyor ve siz daha önce paylaştığınız paylaştıklarımdan facebook sorumludur içeriğini gösteriyorsunuz. Delinin biri yayıyor milyonlarca sazan düşüyor. Allah akıl fikir versin bu millete.

Sosyal medya da yine bilgi kirliliği yaşanıyor. Bazı facebook kullanıcıları sahte bir bildirgeyi facebook profillerinde paylaşarak yanlış yönlendirmelere yol açıyorlar. Jandarma Genel Komutanlığı
tarafından açıklandığı iddia edilen her hangi bir bildirge bulunmamakta. Yine geçtiğimiz aylar da farklı bir sosyal ağ bildirgesi ile bir kısım kullanıcıyla (akıl var fikir var) dalga geçilmişti. Ülkemiz de son zamanlar da yaşanan olaylardan sonra bu gibi fırsatçılar sosyal medya üzerinde yayınladıkları bildiriler ile kullanıcıları korkutmaya çalışıyorlar. Her şeyi geçtim bu karmaşa içinde kimse bu kadar saçma sapan şeylerle uğraşmaz. Ne Jandarma, ne de polis vs.

Paylaşılan bildiri şu şekilde;
Durum çok ciddi. Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.
Not: Paylaşmayın. Kopyalayıp durum bildirgesi olarak yapıştırın deniliyor.

Facebook'taki güvenliğiniz ile ilgili olarak kopyalayıp yapıştırmanız istenen bir bildirim içeren paylaşımlar görmüş olabilirsiniz. Lütfen bu tip paylaşımlara itibar etmeyin. Facebook'ta paylaştığınız içerik ve bilgilerin ne şekilde paylaşıldığını gizlilik ayarlarınızdan, hesap güvenliğinizi de güvenlik ayarlarınızdan kontrol edip düzenleyebilirsiniz. (FACEBOOK)

Durum çok ciddi. Saf yerine koyup her gün saçma sapan şeyler paylaştırıyorlar size. Şayet adınıza bir hesap açılıp o hesap ile suçlanırsanız o hesabın size ait olduğunu kanıtlamak mahkemenin işi. Sizin telefonunuzdan, bilgisayarınızdan vs. IP adresinizden giriş yapılmamışsa sizin olduğunu söylemeye kimsenin hakkı yok.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta