Suriyeliden Türk olur mu?


Kim ne derse desin halkın kararına saygı duyulmuyor ülke de. Haberler de Sayın Başbakana Suriyelilerin vatandaşlığı ile ilgili bir soru soruldu. Verdiği cevap: Zaten uzun zamandır çalışmaları varmış bu konuyla ilgili. Suriyeliler vatandaşımız olup olmama kararını kendileri vereceklermiş. Biz kimiz ki? Biz bu vatan için çok canlar verenleriz, hala da veriyoruz. Kaçmadık, pes etmedik. Ülkesini terk eden, kaçan insanlara neden vatandaşlık verilsin. Ülkeye geldiler her gün şehit haberleri alır olduk ve şehitler vermeye devam ediyoruz. Ama onlar ülkemiz de yaşamakla yetinmeyip canlı bomba yapmaya, hırsızlık, yolsuzluk, arsızlık, taciz, tecavüz vs. yapmaya bakıyorlar.

Suriyelileri vatandaşlığımıza almak için elimiz de ne gibi bir sebep var? Hiç bir sebep yok? Düşman olana vatandaşlık veriyoruz. Hem Türkiye'de yaşıyor, hem de Türkiye'yi ve Türkü beğenmiyorlar. Yarın öbür gün askerlik yapacaklar, orada direk terör örgütü tarafına geçer bize karşı çarpışırlar. Bizim içimizde bizi yok etmeye çalışan insanlardan ne bekleyebilir, sırtınızı nasıl dönebilir, nasıl güvenebiliriz? Kendi ülkelerinde savaş var diye kaçıyorlar ve Türk vatandaşı olacaklar. Peki bizim ülkemiz de savaş çıksa bizim askerimizle birlikte savaşacaklar mı? Yoksa kendi ülkelerinde ki savaştan kaçtıkları gibi bizim ülkemizden de kaçıp başka ülkelere mi sığınacaklar? Bayram ziyaretine gidebiliyorlar ama orada kalamıyorlar? Suriyeli ve Türk aynı yerde yaşayamıyoruz. Onlar bizi, biz onları sevmiyor ve hatta nefret ediyoruz. Ne olduysa Suriyeliler yüzünden oldu/oluyor. Türkiye'de yaşamaktansa boğulmak istiyorum gibi söylemler de bulunuyorlar. Madem savaştan kaçtın ve başka bir ülkeye sığındın bari biraz saygın olsun.

Türkmenleri kamptan kovan, bayrağımızı indiren, Türkiye'de yaşayacağıma deniz de ölürüm daha iyi diyenlere mi verilecek vatandaşlık yani küf kokulu vatan hainlerine. Bu kadar basit olmamalı Türklük. Hatay'da iki Suriyeli bomba hazırlarken ellerinde patlamış ve parçalanmışlar. Bir diğer Suriyeli evinde bomba yaparken yakalanmış vs. Görsel medya ve yazılı medya da verildi/veriliyor. Hangi Suriyelinin mağdur, hangisinin terör örgütü üyesi olup olmadığını bilmiyoruz.

Ülkemiz de kaç milyon işsiz var? Geneli üniversite mezunu, elleri iş tutan, vasıflı insanlar. Ama devlet diyor ki; Suriyeliler boş insan değil, içlerinde işe yarayacaklar var o yüzden vatandaş yapıyoruz. Kendi vatandaşın işsiz. Ayrıca eğitimli olanları Avrupa, Almanya vs. seçti aldı. Eğitimli dedikleri insanlar bile hava civa çıktı. Alanların ülkelerine zarar vermeye başladı. Ne eğitimlisinden bahsediliyor. İyi kötü, öyle böyle ülkelerinde yaşıyorlarmış, gitsin yine yaşasınlar. Savaş olmayan bölgeleri en zengin ve lüks bölgeleri zaten. Bunları ezbere yazmıyorum, gittim gezdim ülkelerini yıllar önce. Hayatım boyunca gördüğüm en pis yer ve insanlar Suriyelilerdir.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta