DÜNYANIN JANDARMASI ABD OLUNCA


ABD'nin beyaz listesi yok. Dünya Hakları için hep listesi kara. ABD ile iş yapan her devlet şeytanla iş birliği yapıyor demektir. Dünya da ne kadar terör örgütü varsa hepsinde kurucu unsuru vardır. Ülkelerindeki insan hakları ayaklar altında ama dünyaya demokrasi satarlar. ABD, EHS sistemleri ile çip taşıyan her şeyi bozabilir. Sadece bizim değil tüm ülkelere bunu yapabilir. EHS ile durduramadığı tek silah balistik füzeler. Onun için Terminal safha da Rus ve oran füzelerini EHS sistemleri ile etkisiz hale getirebilmek için fırlatması muhtemel noktalara yakın yerlere hava savunma üstleri kuruyorlar. En kolayı bu, Kuzey Kore'nin denemeleri neden devamlı başarısızlıkla sonuçlanıyor? ABD İran'da Pehlevi İran petrollerini millileştirme kararı alınca bu yönetimi oyunlarla yıkıp yerine ABD yanlısı molla rejimini getirmek için harekete geçti. Molla rejimi geldi ama kendisinin desteklediği mollalar yerine Fransa ve Rusya'nın desteklediği mollalar geldi.

İslam coğrafyasına üç asırdır hakim olan küresel İngiliz istihbaratı, gücünü tarikat ve cemaatlerin içine sızarak, kontrolü sağlayarak kazanıyor. Zihinsel savaşı da yönlendirdikleri tasavvuf anlayışı ile yaparak dini anlayışı da kendi amaçlarına uygun hale getiriyorlar. Zulüm ve sömürüyü görmeyen ve sadece öbür dünya ile uğraşan müslümanlar da bu organizasyonun eseridir. Yüzyıllarca koloniler kuran yirmibirinci yüzyıl da kimi ülkeleri hala boyunduruğunda tutan, futbol fanatikliğine bayrak tutup tahriklere sebebiyet verip sonra da mazlumu oynayan İngiltere. Pek çok ülkenin tarihi eserlerini kendi ülkesine götüren, kaçıran ve geri vermemesinin nedeni olarak eserlerin çok iyi koşullar da saklandığını gerekçe gösteren İngiltere. Kaplumbağaların doğal alanına gösterdiği saygının yüzde birini tarihi eserlerin ait olduğu doğal alana ve insanına göstermeyen İngiltere. ABD ve İngiltere'yi dünyadan kaldırın anında barış ve huzur gelir. Hangi taşı kaldırsak altından çıkıyorlar.

Rusya ile anlaşma zemini arıyorlar ama Putin bu oynanan oyunları iyi bildiği için stratejik öneme sahip Türkiye ile ters düşmek istemez. Olası kutuplaşma da her iki ülkenin ekonomi dahil, Karadeniz'de Montrö antlaşmasının delinmesiyle stratejik konumunu kaybedeceğini ve dahası Rusya iç karışıklık olarak terörist transferlerininde olabileceğini göz ardı etmeyecektir.

En tehlikeli silahları üretip satan ve milyonlarca masum insanın ölümüne sebep olan cahiller değil, bilgili canilerdir. İnsanlık ve doğa yararına kullanılmayan bilim zulme ve sömürüye hizmet eder. Milattan sonra 2000'li yıllarda sağlıklı beyinlerin ürettikleri yedi milyarlık dünyaya yetmiyor. Kendi ayarlarında istedikleri kişileri lider seçtiriyorlar. Ortaçağ karanlığındaki fikirleri toplumlara empoze etmek istiyorlar. Bu da toplumları yönlendirebilecekleri seviye de tutmak isteyişlerinden kaynaklanıyor.

Sabrın sonu selamettir derler atalarımız. Bilmiyorum atalarımız bu günleri görse yine de sabret derler miydi? Umarım sabrın mükafatını görürüz. Hayatımızın büyük bölümü hep sabır ederek geçti. Bir Norveç atasözü diyor ki; Çaresiz kaldığında ATATÜRK gibi düşün.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir