İnsanoğlunun kullandığı ilk alet başka bir insandır



Zamansız ve yersiz sessizlik ilk önce susanı, sonra da susmayı erdem sanan toplumu mahveder. Doğrunun yükü ağırdır, kötüler bu nedenden dolayı çoktur. Canlı öldürenin elinde kan kokusu kalır. İnsanlık utanmazsa insan olunur mu? Hayatı debdebe olanın sonu kocaman bir hiçtir. Değer yargılarımız değişti, sistem istediği gibi şekillendirdi. Maddiyata yatırım yaptık, bu yatırım şekliyle daha çok olur dünyanın problemi. İnsanı diğer canlılardan ayıran özelliği sadece aklı değil, irade gücününde olmasıdır. Yani tek güç bilek gücü değildir.

İnsan topluluklarını yönetmek ve yönlendirmek kolaydır. ABD'nin istikrar sağlamak için girdiği kaç ülke bugün huzurlu? Başkan Obama, Libya'da terör var diyerek orayı da karıştırmaya gidiyormuş. Giderayak dünya savaşı çıkartmaya niyetli gibi. İŞİD'i, Daeş'i yaratan ABD zaten, neden bitirmek istesin ki? Bahaneyle Ortadoğu'yu ve kuzey Afrika'yı yeterince sömürüyor. Şimdi de istikrar diyerek Lübnan'a operasyon başlatıyor. İstikrar diye girdiğiniz her ülke mahvoldu. Taş üstünde taş kalmadı, o kadar masum insanı istikrar adı altında katlettiniz. Ülkelerin iç işlerine burnunuzu sokmasanız insanlar daha rahat olcaklardı. Hiç bir ülke sizin barış, istikrar çabalarınızı istemiyor. Ne kadar duyarlısınız her şeyden kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Okyanus ötesi sözde yardım etme gayretlerinizi eksik etmiyorsunuz. Hiç birşeye karışmayıp kendi işinize baksanız ne terör kalır ne de savaş. Kendi menfaatleriniz söz konusu olmasa umurunuzda bile olmaz. Çekin ellerinizi müslümanların üzerinden, girdiğiniz her yeri darmadağın ettiniz, huzuru bozdunuz.

Gittikleri ülkelere sözde demokrasi götürüyor karşılığında da petrolünü alıyorlar. Canına, malına göz dikip, yiyin birbirinizi bende arada kurtarıcı kahraman olayım diyorlar. Hep aynı Irak'ta, Afganistan'da, Mısır'da, Libya’da. İŞİD nedir ki ABD için. Destek olmasalar, kaynaklarını kurutsalar, karadan, havadan da vursalar isid mi kalır.

Özgürlük uğruna devletine isyan eden halklar, özgürlük uğruna işgal edilen topraklar, demokrasi vaadiyle iç savaş çıkartılıp işgal edilen ülkeler, burada suç kim de? Özgürlük isteyen mi, devletlerine karşı ayaklanıp ülkelerini kaybeden halklar mı, yoksa özgürlük vaadiyle ülkeleri işgal edip, teröre teslim edip, geri çekilen emperyalist güçler mi? Bu insanlık suçunun tek sorumlusu sözde özgürlükçü ve insan hakları savunucusu gibi görünen ülkeler.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir