REFLEKSOLOJİ


REFLEKSOLOJİ İLE VÜCUT RİTMİNİZİN DÜZENE GİRDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

İnsan vücudu beyinden başlayıp el ve ayakuçlarına kadar uzanan sinirlerle çevrilidir. Bu sinirler omurilik, kalp, ciğerler, kaslar yani tüm organların, uzuvların devasa bir iletişim düzeneğini sağlamaktadır. Organizmada meydana gelen bir rahatsızlık söz konusu olduğunda bu devasa sistem harekete geçerek uyarımlar göndererek acil durum harekâtını başlatır beyinde ve beyin direktif merkezi olarak organizmanın olağan ritmini kazanması için savunma sistemini harekete geçirir. Fakat gücünün yetmediği yerde ihtiyaç emrini doğurarak bizlere kendini koru komutasını verir gerek tıbbi gerek bitkisel olarak savunma sistemimize destek sağlarız. Peki, hiç düşündük mü Neden beyin işini yerine getiremiyor var olan sorunun asıl çözümü ondayken neden bize ihtiyaç duyuyor. O deva sistem neyi yanlış yapıyor ya da yanlış varsa asıl sebep ne? Tüm sorun beynin hasar görmüş bölgelerinin tedavi komutlarını algılayamamasında aslında. Tüm sinirleri el ve ayaklarda bittiğini belirtmiştik. Peki biz ilgili organın bittiği yere dokunduğumuzda o organa ulaşmış olmaz mıyız sizce. İşte burada bir kapı açılıyor önümüzde Refleksoloji; kısa tanımıyla el ve ayak masajı olan alternatif tedavi yöntemi, el ve ayaklara yapılan bası yöntemleriyle beyindeki hasarlı bölgeyi uyararak tedavinin kapılarını açar. Sorunun başladığı nokta tedavi edilirse beyin görevini yerine getirir kendi kendini tedavi sürecine başlamış olur ki bu durumu sağlamak da refleksoloji ile mümkündür.

Refleksoloji bu yararı nasıl sağlıyor? Düşününce birkaç dokunuş ne yapıyor da beyin tepki vererek tedavi gerçekleşiyor. Aslında o kadar basit bir döngü ki bu sistem ‘etki ve tepki’ ilişkisinde gizli her şey. Bedenimizdeki sinir lifleri elektrik ile yüklüdür. Dışarıdaki elektrik artı içerideki elektrik ise eksi konumdadır. Sinire dokunulduğunda da artı eksi zıtlığıyla atlama meydana gelir. Artı yüklü elektrik sinir lifine girerken eksi yüklü elektriği lif boyunca iterek elektrik akımını oluşturur. Bunun sonucunda bir kas ya da organ çalışır. Organlarda ya da kaslarda yaşanan bir rahatsızlık durumunda da refleksoloji ile sinirlerin son noktalarına belli bası yöntemiyle dokunularak artı yüklü elektrik sinir içine iletilip elektrik akımı döngüsü harekete geçirilir. İşte bu noktada beynimiz aldığı komutlarla vücut ritmini düzene sokarak kendi kendini tedavi mekanizmasını harekete geçirip tedavi sürecini başlatır.

REFLEKSOLOJİ KİMLERE UYGULANMAZ
Hamileliğin ilk 6 ayında, Ateşlenme durumlarında,Varis,Kanda pıhtılaşma ve kanser gibi durumlarda da uygunlanmaz.
Yukarıda sayılan rahatsızlıklar dışında kişilerin durumları Refleksoloji'ye başlamadan incelenir ve uygun görüldüğünde seanslara başlanır.

REFLEKSOLOJİ'DE SIKÇA SORULAN SORULAR:

1- Refleksoloji ile tedavi süresi ne kadardır?
Refleksoloji'de hiçbir rahatsızlık için belirli bir süre belirlenmemiştir. Kişilerin yada hastaların bünyelerinin fiziksel yada nörolojik durumları birbirlerine göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle seans alacak olan kişilerin en az 4-5 yada 8-10 seans almaları gerekir. Tedavi süreci hastanın o andaki durumuna,yaşına ve psikolojisine göre değişebilir.

Bazı rahatsızlıklar için ortalama tedavi süreci aşağıdaki gibidir:

İlk gelişmeler için: 8-10 seans

Bel-Boyun Fıtığı: 20-25 seans içerisinde çok güzel gelişmeler görülebilir.

Migren: 25-30 seans arası tamamen iyileşebilme yada sık geçiren biri için arada sırada olmaya başladığı gözlenmiştir.

Panik Atak: 20-25 seans sonucunda ilaç bırakımı gözlenmiştir.

Engelli Kişilerde: Cp- Otizm- Mmr gibi problemlerde çok iyi gelişmeler için 20-25 seans alınması gerekir.

Sağlıklı Kişilerde sinir stres yorgunluk ve kronik vücut ağrıları durumlarında ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlar. Fakat kişinin iş yaşantısı günlük yaşam tarzı sürekli yorucu ve sıkıntılı ortamlarda geçmesi durumlarında belirli aralıklarla seans alınması gerekebilir.

2- Refleksoloji'nin herhangi bir yan etkisi var mıdır?
Bugüne kadar herhangi bir yan etki durumu gözlenmemiştir. Fakat Refleksoloji Eğitimi almayan bilinçsiz kişiler tarafından uygulandığında kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

3-Refleksoloji seansı alırken Fizik Tedavi yada ilaç kullanımında değişiklik olur mu?
Refleksoloji Tamamlayıcı ve Destekleyici bir yöntem olduğundan  ilaç bıraktırımı yada fizik tedaviyi bırakma gibi birşey söz konusu değildir. Belirli seanslar sonucunda kişideki iyileşimler sonucu doktor kontrolünde ilaç doz düşümü yada bıraktırım gerçekleşebilmektedir. Engelli kişilerin fizik tedavi süreçlerinde ise herhangi bir değişim olmaz.

4- Refleksoloji uygulama sıklığı nasıldır?
En az haftada 1 gün mutlaka seans alınmalıdır. Kişilerin 1 gün içerisinde alabileceği en fazla seans sayısı ise 3'tür. Kişilere göre haftada 2 - 3 olarakta değişebilmektedir.

5- Refleksoloji kimlere uygulanamaz?

- Hamileliğin ilk 6 ayında,

- Ateşlenme durumlarında,

- Varis,Kanda pıhtılaşma ve kanser gibi durumlarda da uygunlanmaz.

DİKKAT DAĞINIKLIĞI ve REFLEKSOLOJİ
"Benim çocuğum neden anlamıyor?"
"Neden aksik yazıyor?"
"Neden düzgün okuyamıyor?"
"Acaba mental bir sorunu mu var?"
"Neden bu kadar hareketli?"
"Çocuğum artık anlar mısın, biraz çaba sarf eder misin lütfen…"
"Aslında zeki fakat beceremiyor."
"Oturur musun? Yorulmadın mı? Bu kadar enerjiyi nerden buluyorsun?"
Gibi birçok soru cevapsız kalır. Aslında çocuğumuz bizi, öğretmenini ve çevresini anlıyor, algılıyor. Fakat hepimizin karşılaşma olasılığı olan bir durumda biz her zamanki gibi çok zor durum içerisindeyiz diye düşünürüz. Beynimiz de işleyen sistem ve refleksoloji ile bağlantısı hakkında bilgi verirmisiniz?
Beynimize bahşedilen salgı bezlerinden birisi olan talamus (hipotalamus): işte bu görevleri yapmak için yerleştirilmiştir.
Talamus kimi kişide büyük kimi kişide biraz küçüktür. (Küçük olması zeka geriliği olduğunu göstermez.) talamus hafızamızı güçlendirir, unutkanlığımızı giderir, odaklanmamızı sağlar, ayrım yapabilme kapasitemizi artırır.
Refleksoloji uygulamasında, yapılacak tek şey, bu problemleri gidermek adına verilmesi gereken uyarılardır. Bu uyarılar sonucu (yaklaşık 10-20) seans arasında artık çocuğumuzun problemleri, kendi kendimize sorduğumuz sorular cevap bulmuş olur.


REFLEKSOLOJİ YÖNTEMİNDE UYGULAMA ve SÜREÇ NASIL OLMALI ?
Refleksoloji 6 teknik bası şeklinde uygulanır;

1)      Sıvazlama

2)      Rotasyon (döndürme)

3)      Ovma

4)      Burgu

5)      Tırtıl Yürüyüşü

6)      Sabit Bası

Refleksoloji uygulaması, beyin ve vücutta bulunan sinirlerin yoğun olarak ayaklarda bulunması sebebiyle genel olarak ayaklarda gerçekleşir. Refleksoloji seansları kişinin uygun bir zeminde (sedye, koltuk gibi) uzanması ile kendini rahat bırakarak uygulamaya geçilir. Uygulama ayaklara zeytinyağı veya özel bitkisel yağlardan hazırlanmış karışım ile yapılmaktadır. Yağ ayaklara sıvazlama şeklinde sürülerek rotasyon, ovma teknikleri ile devam eder. Rahatsızlığın oluştuğu sinir uçları tespit edilerek, bölgesel uyarılar burgu, sabit bası ve tırtıl yürüyüşü teknikleri ile sinir uçları uyarılmaya başlanır. Uygulama en son sıvazlama tekniği ile sonlandırılır.

Refleksoloji seansları azami 20-40 dakika arası sürmektedir. Refleksoloji uzmanı başparmak ve diğer parmakları ile ayaklara temasıyla uygulamayı gerçekleştirir. Refleksoloji seansı alan kişinin şikayetine göre seans süreçleri belirlenir. Kişinin vücudunun refleksolojiye vermiş olduğu ilk tepkiler 5-6 seans arasında görülmeye başlar. İlk olarak kişinin rahatlaması, dolaşım sistemindeki farklılıklar, uyku düzeni, gevşeme gibi gelişmeler tedavinin ilerleyen aşamalarıdır. Uygulanan düzenli seanslar; olumlu gelişmeler ve sonuçlara ulaşılmasını sağlamaktadır. Kişinin tedaviye tam olarak cevap verme süreci 10-15 seans arasında almış olduğu refleksoloji seansları içinde görülmeye başlamaktadır. Devamlılığında ise belirlenen seans süreçlerinde istenilen sonuçlara ulaşılmaktadır.


SAĞLIKTA REFLEKSOLOJİ
İnsanlar doğar büyür ölür. Bu üçlü döneme göre yaşamsal koşullardan geçen insan vücudu doğduğunda kendini tamamlayarak büyür ve yaşamsal koşullardan etkilenen vücutta eksilmeler yani gerilikler başlar.Yaşlılık yani vücudun olgunlaşması metabolizmayı etkileyerek gözle görülen ve görülmeyen rahatsızlıklar başlamış olur.

Bel_ boyun fıtığı
Kemik erimesi
Kemik eğilmesi
Kaslarda zayıflık ve hareketsizlik
Aşırı kilo
Tansiyon
El ve ayaklarda kasılma
Hafıza kaybı
Görme ve duymada yetersizlik

Bilinen rahatsızlıklar bilinmeyen rahatsızlıkların kapılarını açar ve aşılması kolay olan hastalık yada fizikzel bozukluk gün geçtikce aşılamaz hale gelir.Gözle görülen rahatsızlıklar refleksoloji yani destekleji ve tamamlayıcı tedavi olanında olumlu sonuçlar almıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir