TARLADAN SAHNEYE


Tarladan kazandığı para ve içindeki sanat aşkı ile Mersin'de bir tiyatro kuran hem de yazıp yöneten Ümmiye Koçak "Yün Bebek" Filmini çekerek New York'ta "En iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü aldı. (ALINTI)

Toplumun biçimlendirdiği ben ve genetik aktarımları alt etmek ve yeniden doğmak bu hayatın en büyük savaşıdır ve çok zordur. İnsan bazen geri de gidebilir, sağa sola da sapabilir. Yükselebilir de ancak kesin kerametin yüksekler de olduğunu kimse söyleyemez, bilemez. Kişi evrimsel sürecini devrimle alt edebilirse sürekli yükselir, yoksa geri veya sabit bir pozisiyonda kalır. Hayat kendisini alt edenindir! Hayat hep kendini alt edendir! Bu iki cümle birbirinden çok farklı ve ben birinciyi tercih ediyorum. Kişi savrulabilir bu kişinin yarım olduğundan mı, yoksa kişilik dinamiklerinin gücünden mi bu bayan çok güzel örneklemiş bunu.

Bizim güzel kadınlarımıza yeter ki fırsat tanınsın, engellenmesinler yapamayacakları hiç bir şey yoktur. Anadolu kadınını bırak kendi haline dünyayı yönetsin. Azmiyle, sabrıyla her şeyi başarır. İşte bu da istedikten sonra her şeyi yapabilirsinin kanıtı. Mücadele etmiş ve hepimize güzel bir örnek olmuş. Böyle değerli insanlara ihtiyacımız var. Aklı fikri kadın erkek ilişkisin de olup kendini örtmeye, gizlemeye çalışan kadınlara değil. İnsan olduğunu unutmayan kadınlara ihtiyacımız var. Gelecek kadınların elinde şekillenir. Erkeği de, kadını da yetiştiren bir kadındır çünkü. İnsanın içinde bir ışık varsa bir gün mutlaka parlarmış. Beynini sadece dedikodularla ve saçmalıklarla doldurmamış. Kimin ne yaptığıyla değil kendisiyle ilgilenmiş. Kısaca iyilikler doğuştan, kötülükler sonradan. Hayat bir tercih. İnsan ya kendiyle yada dışarıdan ölüsüyle yaşar. İçgüdüler ve akıl önce insanın kendisini tanıması içindir.

Türk kadını Türk kadını olmayı Cumhuriyetten önce de biliyordu. Biz otağlarımız da Anaerkil idik, sonrasında işgal edilen vatanımız ve haklarımıza tecavüz eden batılılarla savaşırken savaşçı kadınlardık. Sonrasında Cumhuriyetle seçme ve seçilme hakkı verildi ve her alanda haklarımız var oldu. Şimdi ise biz insan olarak neler yapabiliriz ona bakalım ve sahte kışkırtmaları bırakalım, bırakalım böyle vakit harcamaları icraatların içinde olup vatana, millete faydalı olacak işler yapalım. Tüm dünyadaki terör ve cehalet sorunlarının temelinde eğitimsiz, itilen, kakılan, horlanan, işkence gören kadınlar vardır. Kadın tarla da çalışır, okul da, bağ da, bahçe de, evin de, sokakta çalışır. Kadını yarım bırakan fikirler, düşüncelerdir. Bizler hiç bir milletin hayal bile edemeyeceği bir medeniyetten geliyoruz, hangi toplum da ezilmiş kadınlarından kahramanlar çıkabilir. Kayayı su yıkamaz sadece yosun tutturur. Kalbin de cennet taşıyan insanlar vardır. Bulundukları yere huzur veren, hassas, kırılgan, içten, samimi, yüreği güzel insanlar. Kadının gücü sevgisidir, kadının gücü yapmaktır yok etmek değildir.

Kadın şahanedir kıymet bilene. Biz de de, dünyanın pek çok yerinde de en çok ezilendir. Eğer kula köle değilsen, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan senden mutlusu yoktur. İster eşit olsun, ister olmasın ve kendi ayaklarının üzerine basıyorsan da sen her şeyden daha güçlüsündür.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta