Çeşme ve Didim Turizmi


Terör bir sonuçtur. Eşitlik ve Demokrasi terörün kökünü kazır. Türkiye'nin dünyaya açılan kapısında onlarca insan can veriyor. Biz bir şehirden başka bir şehre gitmeye korkar olduk, kendimizi başka ülke vatandaşlarının (turist) yerine koyalım. Siz olsanız tatil için canınızı tehlikeye atar mısınız? Bırak turisti yerli halk bile tatil yapmaya korkuyor.

Terör batının bizi konumlandırmak istediği yerle alakalı. Bağımsız ve güçlü bir Türkiye batının menfaatine ters. İran da aynı sebeplerden bizden uzak. İranlı turistler gelmesinler diyenler; turizm iş yapmazsa diğer taraflara da para akmaz. Turizmci para kazanamazsa alışveriş yapamaz, elbise, ayakkabı vs. alamaz, AVM'lere gidemez, sinemaya gidemez, eşya, ev, araba değiştirecek veya yenileyecek ise yapamaz vs. Sonuç olarak herkese zincirleme olarak zararı dokunacak bir durum söz konusu. Esnaf perişan olmaya başladı, dükkan sahipleri kiralarını alamıyor, kiracılar ödeyemiyorlar. Toptancılar getirdikleri malları geri almak istemiyorlar, fabrikalar, imalathaneler işçisine maaş ödeyecek ki insanlarda evlerine ekmek götürebilsinler. Durum gittikçe kötüleşiyor.

Biz çağdaş bir ülke olmadıkça turizm bir yukarı doğru çıkar, bir aşağı doğru iner. İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerde olaylar yaşansa bile turizm çok büyük sıkıntılar yaşamadan devam ediyor. Türkiye'nin marka değerini yükseltmemiz gerekli sonuç olarak turizmde, otellerde, turizm endeksli tüm işletmeler de zaten kazanır.

Sadece yerli ve hali vakti yerinde zengin turist geldiği için Çeşme etkilenmiyor. Turizmde kriz kapasite fazlası olan yerlerden Didim'de de gözle görülür bir kriz yok. Turistinin çoğu yerli. Halkı turiste karşı bu kadar iyiyken ve sempatikken Türk turistin bu bölgelerimizi tercih etmesine şaşırmamak lazım. İnsan kendisini hem tatil de, hem evin de hissediyor. İnsanı sayesinde vazgeçilmez bir tatil yeri. Turizmci gözüyle bakıldığında Türkiye'nin yüzde kaçını oluşturuyor bu sayı. Darısı geri kalan turizm beldelerine ve turizmden ekmek yiyenlere.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta