Nasıl bir canavarlık bu!



Menfaatçi insanlar iş bitimi seni her zaman uçuruma atarlar ve bu hiç değişmeyen kurallarıdır. Kardeşin kardeşi menfaati uğruna unuttuğu fani dünya da eloğlundan da çok şey beklememek gerekiyor.

"3. havalimanı inşaatında çalışan 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaç’ın oda arkadaşı tarafından kız arkadaş meselesi yüzünden yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Akıllara durgunluk veren cinayetin zanlısı benzin alırken ve yatakhaneyi ateşe verirken güvenlik kamerasına yakalandı." (Alıntı)

Kız meselesi vs. ne fark eder ki bir caninin bir insanı hunharca katlinden sonra. Bir insan nasıl bu seviyeye gelebilir. Kız meselesi olayı küçümsemek için. Hem canice yak hemde arkasından karala. Ölümlere kılıf aramayın. Yakılarak ölüm insan işi olamaz. Nasıl bir kin öfke ki böyle bir vahşeti yapabiliyorlar. Bu zihniyet var maalesef. Çünkü zemin böyle katilleri yetiştirip, besliyor. Sonuçta toplum suçu oluşturur, suçlu da işler. Sistem zaten tüm ön hazırlığını yaratıyor. Bu ülke de Madımakta da diri diri insanlarımız yakıldı. Zihniyet aynı zihniyet.

Ülkemizdeki karışıklığın nedenini uzakta aramayalım. Nasıl bir canavarlık bu, hangi ara bu kadar yaratık türedi? Allah sizin gibi azgın canavarların soyunu yok etsin. Hayvanlar bunu yapmıyor, bir diğer hayvanı yakan hayvan yok. İnsan yakmak ne demek? Bunu ne bir din kabul eder, ne de bir milliyet. Bunlar daha evrimini tamamlamamışlar. Kurân'ı Kerim diyor ki; "Kimi insanlar vardır meleklerden daha üstündür, kimi insanlar da vardır hayvanlardan daha aşağıdır. Yoksa sen onların çoğunun gerçekten söz dinleyeceğini veya düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar." (Furkân, 25/44)

Bir canlının ölü veya dirisini yakmak Allah tarafından yasaklanmıştır. Böylesine bir vahşeti yaşatanların İslâm ve Müslümanlık ile hiçbir alakası olmayıp Müslümanım dese bile dinini bilmediğininin göstergedir.

Ülkenin dengesi bozuldu, insanların dengeleri bozuldu, hiçbir şey normal değil. Kanun ve yasalara göre görev alıp bilerek, isteyerek ve herhangi bir menfaat karşılığında veya beklentisi içerisinde görevini yapmayanların vicdanları ve Allah korkuları var mı acaba? Varsa eğer çok ağır ceza verilmeli. Üstelik devlet için iş yapılırken gerçekleşmiş bir vahşet. Asırlardır yaşanan birlik beraberlik bütünlük son yıllarda yerle bir oldu. Bunun vebali görüpte sessiz kalanların boynunadır.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta