Satan karşıya geçer bile!


Timur'un kurduğu Casus teşkilatı demiryolu çağına kadar yapılmış en iyi casus teşkilatıydı. O kadar titiz ve iyi işliyor ki, örneğin; Timur daha Suriye'yi işgal etmeden 11 sene önce casusları o bölgede yakalanmıştır. (Alıntı-Kazım Paydaş)

Anadolu'ya girmeden önce 1000 kișiye yakın bir casus ordusunu Anadolu'nun her yerine yaymıștır. Askerlikten gelme bir lider olan Timur Han tarihimizin en değerli şahsiyetlerinden birisidir ve gelmiş geçmiş en savaşçı, en zeki hükümdarı olduğu düşünülür. Timur'dan sonra Fatih Sultan Mehmet'e istisna dersek Osmanlı istihbarat işlerini Venediklilere yaptıracak kadar uzaklaşmış bu işlerden. Fatih Sultan Mehmet sonrası Bayezid ile yoğunlaşan Devleti Türklerden Arındırma Harekatı da etkili olmuştur bu konuda.

Türkler'de tek adam devleti en büyük talihsizlikmiş tarih boyunca. Büyük bir imparatorun yeri doldurulamayınca devlet yıkılıyormuş. Türkiye Cumhuriyeti, 10 yılda ne işler yapmış kurtuluş savaşından sonra. 100 yıl gerisinde kaldığı Avrupayı yakalamış ama Atatürk'ün yerini hiç bir şey dolduramamış. Şimdi tam tersi yaşanıyor. Mit delik deşik. Binlerce hain ülke aleyhinde, milyonlarcası Yurttaşlık bilincinden uzak durumda. Sistem aynı şekilde ilerliyor. Casuslar Devletin her köşesine yerleşmiş ve savaşmadan Türkiye cumhuriyetini ele geçirmeye çalışmışlar/çalışıyorlar.

Mustafa Kemal ATATÜRK ne güzel söylemiş; "Halkın ve ülkenin kaderi yabancıların insafına terk edilemez.” En kötü lider bile en iyi niyetli yabancıdan daha fazla ülkesinin geleceğini düşünür.

Akıllılar şahısları eleştirmez fikirleri eleştirir ve aykırı bulduğu bir şey varsa onu söyler. Her devrin bir lideri vardır. Kabul etsek de, etmesek de bugünün lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önemli olan eski Türkiye'deki gibi hepimizin elele vererek ayrımcılığa bir son vermemiz ve Atatürk'ün izinden gitmemizdir. Bu topraklar hepimize yeter. Yeter ki artık şehitler olmasın, huzurlu ve güvenli bir Türkiye'de yaşayalım.

Yıllardır politika hiç değişmeden devam ediyor. İnsanlar her devir adam olmak yerine, her devrin adamı olmayı tercih ediyorlar. Bilgisizsen iyi niyetli bile olsan başkalarına zarar verirsin. Bazı insanlardan değişmesini beklemeyin. Yılan sadece derisini değiştirir huyunu asla. Ülkenin bilgelerine düşen görev halkı uykudan bir an evvel uyandırmak olmalı. Refleks gösterme de geç kalınmış bir bilgelik ancak bilgenin menfaati doğrultusunda hüküm verdiğini gösterir.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir