Uygarlığı sizden öğrenecek değiliz!



Ne yazık ki uygarlık kendi yarattığı problemleri çözmede yetersiz. Ya bizler akıllı olacağız yada bizi akıllandıracak insanlar hep başımızda olmaya devam edecek. Başkasına yapılan hukuksuzluğa susarsan/susarsak elbet birgün sıra sana da/bana da gelecektir bilmemiz gereken işte budur. Yığından olanlar beleş yaşamak isterler ama tat vermediğin yerden tat almak istememelisin öyle değil mi?

Kapitalizmin coşkusu akrep gibi kimi sokturacağını/sokacağını şaşırtıyor. Bu durum zamanla kendi kendini bitirtir. Türk ırkı, milleti olarak bugüne kadar bizler nelerin üstesinden geldik, ne savaşlar kazandık. Ama bütün izler birbirine karıştı artık ve son zamanlar da bu izler görülür oldu. Bu izlerin sorumlusu biz değiliz. BİZLER DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ İLE BÜTÜN İZLERİ SİLİP KOCAMAN BİR İNSANLIK İZİ BIRAKMAK İSTEDİK tabii anlayana.

Kazanılamayan belediyeler böyle ele geçiriliyor. Bak bizden olanları da aldık, onlara da kumpas kurmuşlar sonrası hop dışarı. Film aynı, senaryo aynı. Amacı anlamamak sanırım şaşkınlık olur. Partileri kapatmak için çabalanıyor. Önce Belediye başkanları, sonra milletvekilleri, parti başkanı derken parti/partiler kapatılacak. Tek parti kalana kadar Fetö bahane edilip, görüşlerine ters olan herkes susturularak saltanat ilan edilecek ve Osmanlı dönemi gibi saraydan ülke yönetilecek.

Fırtına sırasındaki mecburi limanlar hepten berbat. Bazen limanları kaptan seçemez rota çizilmiştir önceden. Herkesin de bir gemisi yoktur. Bazıları mürettebat olur, bazıları yolcu ve bazıları gözcü olur. Ve gemi karaya vurmuşsa deniz son sözünü söylemiştir. O yüzden hayatımızın dümenini başkalarına bırakmamak gerekir. Yanlışların onların doğruları olabilir, bildiğin yolda yürü. Sürü yanlışın peşinden gidiyor diye sen de gitmek zorunda değilsin. Bu yüzden sen herkes değil kendi doğrularınla, yanlışlarınla kendin ol. Millete ters gelmesin diye yanlış yapma. Aklını ve mantığını kullanarak doğruyu bul ve bulduğun yoldan ayrılma.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta