Ve Beyin Yavaşça Uzaklaşır!



"Evrende en büyük ziyan sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." der Albert Einstein. Çağımızın bunalımlarından biri de kuşkusuz düşünmeme eylemine sığınmak olmuş onun bunun fikirleriyle hareket etmek dedikodu ve başkalarının beyni ile düşünmekten kalan vakitte de facebook, instagram, Twitter, televizyon ve gerekli gereksiz abudik gubidik internet kanallarına takılmak olmuş. Benliğinin farkına varamayan, olay ve olguların ise  sadece görünen tarafıyla meşgul olan ve toplumunu tanıyamayan bir nesil yetişiyor. Aynı padişahlar dönemi gibi bir çoğunun anaları da yabancı kökenli. Gel bunlara milliyetçiliği öğret. Beyin tatil de artık umut az ki az. Ve gelinen nokta sapkın davranış gösteren insan sayısındaki fazlalık, iletişim problemi nedeniyle yitirilen canlar, doğaya ve topluma verilen yıkımlar.

Okullarımız topluma iyi bir insan yetiştirmek için var aslında. Ama dersler yıllardan beri aynı performansta. Ve sonuç ortada. Bu durumda okullarımız topluma faydalı vatandaş yetiştirmek konusunda ne kadar başarılı olabilir değil mi? Düşünemeyen, toplumunu tanıyamayan insan topluma ne kadar fayda sağlayabilir? Belli standartlar da iyi eğitim verdiğini düşündüğümüz Avrupa ülkeleri derslere ve derslerin öğretmenlerine gereken önemi vermeye devam ediyor. Bizler de uzaktan keşke diyoruz. Anatomik yapımız aynı, el, kol, BEYİN, göz, kulak vs. ama keşke işte değil mi?

Mitomani; kişiler de kendi söylediği yalana inanma hastalığıdır. Bu tür hastalar hatalarını örtmek için sürekli yalana başvururlar. Bir süre sonra söyledikleri yalanlara kendileri de inanmaya başlarlar. Böyle insanlara rastlıyorum ve tanıyana kadar da anlattıklarının doğru olduğunu düşünüyorum. Ve tanıyınca hayretler içinde kalıyorum. Konuşulanla gerçek hiç örtüşmüyor. Bu ciddi bir sorun olmalı yazık çünkü sonu olmayan bir şey. İşin enteresan tarafı da bu uyduruk insanlar birbirlerini ışık hızıyla buluyorlar. 

Büyük düşünüp kendine güvenenler, büyük başarılara imza atarlar. Gökyüzü rengini denizle paylaştığından beridir nerede bir mavi varsa orada derinliğin yankısı duyulur. 

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta