Fırtına Çıktığında Uyuyabilirim!


Yıllar önce bir çiftçi fırtınası bol olan bir tepe de bir çiftlik satın almıştı. Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu. Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliğinde çalışmak istemiyordu. Müracaat edenlerin hepsi çiftliğin yerini görünce çalışmaktan vazgeçiyor, burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi olur diyorlardı. Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti. Adamın haline bakıp "çiftlik işlerinden anlar mısın?" diye sormadan edemedi çiftlik sahibi. "Sayılır" dedi adam, "fırtına çıktığında uyuyabilirim." Bu ilgisiz sözü biraz düşündü, sonra boş verip çaresiz adamı işe aldı. Haftalar geçtikçe adamın çiftlik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü de görünce içi rahatladı. Ta ki fırtınaya kadar. Gece yarısı fırtınanın uğultusuyla uyandı, bina çatırdıyordu. Yatağından fırladı, adamın odasına koştu: "Kalk, kalk! Fırtına çıktı. Her şeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım." Adam yatağından bile doğrulmadan mırıldandı: "Boş verin efendim, gidin yatın. İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim ya." Çiftçi adamın rahatlığına çıldırmıştı. Ertesi sabah ilk işi onu kovmak olacaktı ama şimdi fırtınaya bir çare bulması gerekiyordu. Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu: Aaa! Saman balyaları birleştirilmiş, üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı. Ahıra koştu. İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı desteklenmişti. Tekrar evine yöneldi, evin kepenklerinin tamamı kapatılmıştı. Çiftçi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına yattı. Fırtına uğuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini kapatırken mırıldandı:  "Fırtına çıktığında uyuyabilirim"

Sıkıntılara zihnen (bilgi, plan), manen (dua), madden (tedbir) hazırsanız fırtına çıktığında uyuyabilirsiniz. Kızgınlıkla karar almayın, mutluluktan uçtuğunuzda söz vermeyin. Yaşamımızdaki her sorun zahmet kapısıdır. Rahmet kapısına da, zahmet kapısının anahtarıyla girilir. O sorunları çözmek, ortadan kaldırmak bizim yaşamamız için bir neden, bir amaçtır aslında. Sorunlarımızı çözmemizin bize  sunduğu en büyük armağan yaşam enerjisidir.

Şer gibi görünen durumların hakkımızda hayır olabileceğini gösteriyor hayat. Çünkü hayat her zaman sürprizlere gebedir. Kendine inancın tam ise seni hiçbir şey durduramaz.

Fırtınaya hazırsan fırtınanın gelişi ürkütmez. Herkes uyuyamaz o fırtına da, fırtınaya maruz kalmış kişiler uyuyabilir ancak. Gülümse hayata, sağlığın yerindeyse yaşam sana her zaman şükretmen gerektiğini hatırlatır...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta