Nelere değer veriyorsun?



Bir gün New-York'ta bir grup iş arkadaşı, yemek molasında dışarıya çıkar. Gruptan birisi Kızılderilidir. Yolda yürürken Kızılderili onca insan gürültüsü, siren sesleri, yoldaki iş makinelerinin çıkardığı gürültü ve korna sesleri arasından kulağına CIRCIR böceği sesinin geldiğini söyleyerek o böceği aramaya başlar. Arkadaşları bu kadar gürültünün arasında bu sesin duyulamayacağını, Kızılderili'ye öyle geldiğini söyleyip yollarına devam ederler. İçlerinden bir tanesi inanmasa da, Kızılderiliyi yalnız bırakmamak için onunla böceği aramaya devam eder. Kızılderili, yolun karşı tarafına doğru yürür, arkadaşı onu takip eder. Binaların arasındaki bir tutam yeşilliğin arasında bir cırcır böceği bulurlar.
Arkadaşı, Kızılderili'ye; Senin insan üstü güçlerin var. Bu sesi nasıl duydun? diye sorar.
Kızılderili; bu sesi duymak için insan üstü güçlere sahip olmaya lüzum olmadığını söyleyerek arkadaşından kendisini takip etmesini ister. Kaldırıma çıkarlar, Kızılderili cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırım da yuvarlar. Bir çok insan bozuk para sesini duyunca sesin geldiği tarafa bakarak ceplerinden para düşürüp düşürmediklerini kontrol ederler.
Kızılderili arkadaşına dönerek; önemli olan nelere değer verdiğindir. Her şeyi ona göre duyar, görür ve hissedersin der.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir