Piyonlar kendini şah zannetti!


Hayat bir satranç tahtasıdır ve karşınızdaki rakibiniz zamandır. Eğer harekete geçmeden önce tereddüt eder, hemen harekete geçmeyi ihmal ederseniz tahtadaki piyonlarınız zaman tarafından alınacaktır. Kararsızlığa tahammül edemeyen bir rakibe karşı oynuyorsunuz. Ben hamle yaptım, piyonlar kendini şah zannetti.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaat için gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi Allah, ona bile etmezlerdi secde. (MEHMET AKİF ERSOY)

Aydınlık bir yarın için karanlık geceden geçmek gerekiyor. Elindekileri zamanlı, zamansız kaybetmek güçlendirmiyor aslında, güçlendiren elinizdekini kaybettikten sonra verdiğiniz mücadele. Düşerken bile yeniden nasıl kalkarım diye düşünüyorsanız güçlüsünüzdür /
güçlenmişsinizdir. Hayat neler gösteriyor ve öğretiyor. Ateşten bir çemberin içinde durdukça güçlendiğini hissediyorsun ve zırhlanıyorsun.

Güçlü olmak gerekiyor bu zamanda. Düşenin dostu yok ve hayat acısıyla tatlısıyla mücadele sonunda da sabır ve selamet. Mücadelenin sonu bize güzeldir. Her yapılan kötülük ve iyilik insana mutlaka geri döner. İnsanlar kendilerini değersizleştirmeyi öyle iyi beceriyorlar ki, zamanla hiç bir anlamları kalmıyor. Hiç kimse ömürlük değildir, yaptığı hatanın kalabalığında hesabını bir gün yalnız kalmakla öder. Ruhu saklayan bir bedene değil, bedeni gösteren bir ruha sahip olmalıyız ki, bazı insanlar gördüklerine bazıları da hissettiklerine inanır. Önemli olan başta kötü olmak değil, zaman geçerken hala kötü kalmak. Bunda akıl fayda etmez bu insanın içinde olacak. Kim olursa olsun bir gün her şey son bulduğunda herkesi sana yaşattığı şeylerle hatırlarsın. Kimisini nefretle, kimisini de minnetle. Bazen doğru bazen hatalı olacaktır kararlarımız, çokta önemli değil hata da olsa ders çıkartabilmek önemli olan.

Dünün mazlumu bugünün zalimi olabilir. İhanet küçük beyinli, küçük insanların işidir. Karma hiç şaşırmaz döner dolaşır bulur bunları. Anında da bulur, zaman içinde de bulur ama bulur. Gerçekten insan olabilene, insan kalabilene değer veriyorum, servete değer verenlerle boş kafalarla yaşamak zorunda değilim. Aynı havayı teneffüs etsek de, birbirimizi görsek de ben onları beynim de yok sayıyor görmezden geliyorum.

Bazı insanların öyle güzel maskeleri var ki, nasıl bakarsan bak faydasız. Görsen ne olur, görmesen ne olur bunları. Gerçi dünya da çıkarları uğruna savaşmayan tek bir insan yoktur. Çıkar çatışmasında kardeşi, annesi, babası ile çatışan insan ırkından bahsediyoruz. Mutlu olmak için bir göktaşı düşer, gökyüzünü bulutlar kaplar, buzul çağı başlar, insan nesli dinazorlar gibi yok olur ve dünyanın diğer canlıları huzura kavuşur.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta