Beyninizi değiştirin kardeşim...


Toplumda huzuru kadınlar sağlar. Anneler ne zaman kızlarına öğrettikleri namus kavramını oğullarına da öğretirler ve ne zaman vicdanlı bireyler yetiştirirler o vakit bu toplum huzur bulur. İnsanların ahlaklarını karalamayı seven ahlaksızlar ister tek, ister çok hiçbir zaman vicdanlarında kendilerini paklayamazlar. İnsanın anatomisinin yamukluğu değil ruhundaki yamuklardır önemli olan.

Fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlayamamış, korunmaya muhtaç küçüçük bir çocuğa cinsel istek duyan insanlara tıpta pedofili denir ve gelişmiş toplumlar da ciddi bir suç teşkil eder. Ne acı ki Türk kültürü ve toplumunda tarihler boyunca aşağılık bir suç sayılan bu yobaz kültürü, kanunla hayatımıza sokulmak istenmekte. Dikkat edin Türk'üm diyemeyenler pedofili hastasıdır. Türklüğünün bilincinde olan hiç kimsede bu hastalığı göremezsiniz. Türk kanı taşıyan, kültüründe ve benliğinde bu tür sapkınlıklara yer vermeyen her Türk bu sapık yasaya şiddetle karşı çıkacaktır. Onlar istediği kadar Arap sapkınlığını bize empoze etmeye çalışsalar da bu bir çabadan öteye gidemez. 

Anlatmaya çalışıyoruz ama çürümüş bir düşünce yapısı taşıyan kişilerdeki amaç anlamak, fikre saygı duymak değil, amaç karşı gelmek ve cevap vermek. Okumuş insanlar olarak hor görülüyoruz. Kurallara uymayan, başkasının hakkını gasp eden insanları düzgünce uyardığında bağıran pisliklerle karşılaşıyorsun. Adaletin terazisi hiçbir zaman eşit tartmamış ama son yıllarda tamamen kırıldı ve tamir edilmesi gerekiyor.

Her şey değişecek, her şey asıl olana doğru, büyük olana. Çocukların uykusunu bölenler bağışlanmayacak asla. (Boris Pasternak)

Gitmek, kaçmak hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Cennete gitmek yerine, yaşadığın yeri cennetleştirmek isteğiyle yaşamalı insan. Çünkü bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler ve yarınlar için direnmeli insanlar. Aydınlarımız kendilerini yönetimden uzaklaştırdıkları için böyle insanların yönetime geçmesine fırsat tanıdılar. Türkiye'deki aydının en büyük problemi budur işte. Toplum aydını el üstünde tutacağına, hacı hocaya sarılır ve aydınları topluma küstürüp kabuğuna çektirirler. Ama ne olursa olsun artık aydınlarımızın yönetime dahil olması ve bir adım öne çıkması gerekir. 

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta