BİR GÜLÜŞ YETER!


Hepimiz ne kadar dertliyiz değil mi?
Etrafımızda olan hiçbir şeyden bir Allah'ın kulu hoşnut değil. Krizlerin canımızı sıktığı yetmiyormuş gibi, yanında bir de kişisel problemlerimiz var. Çoğu insan çıkılması imkansız bir karanlık kuyunun dibinde olduğunu düşünüyor. Kuyu öylesine derin, öylesine karanlık ve öylesine dar ki; bir kişi bile çıkıp öz güvenle benim buradan kendimi kurtarabilecek potansiyelim var biraz daha iyimser bakarsam mutlaka bir çıkış yolu bulurum diyemiyor.

Bu kadar kolay mı?
Yani her şey onlara pozitif bakarak halledilebilir mi? Ben böyle düşündüğümü söyleyebilirim. Her şey yemek, içmek, solumak kadar basit aslında. Aynaya bakmanız yeterli. İnsan nasıl düşünürse hakikaten öyle olur.

Düş kurarsınız ve görürsünüz ki, bir zaman sonra düşler sizi içine çeker. Tüm dengelerin karşılıklarla düzenlendiği bu dünyada başka ne beklenebilir ki? Neye sahipseniz onu verebilirsiniz etrafınıza. Ne kadar çok severseniz, o kadar çok sevilirsiniz. Çalıştığınız kadar kazanır, yediğiniz kadar doyarsınız. Aynı sadece düşlediğiniz kadar olabileceğiniz gibi...

Eh işte bu bir yoldur. Dedim ya ne kadar düşlerseniz, o kadar olursunuz. Bundan sonra ister negatif düşünün, ister pozitif. Formül bu. Verileri yerlerine yerleştirin ve sonuçları önceden bulun. Eski düşünce tarzında ısrar edip ahhlarla, offlarla kalacaklara sözüm yok. Ama diğer kendini düşünen insanlara başlangıç için bir şeyler önerebilirimim: Gülmek, sarılmak, sevmek.

Bir gülücük nasıl bir enerji yayar, iş yeriniz de, okulunuz da, herhangi bir yerde. Ufacık bir tebessümünüzün hem kendinize, hem de etrafınızdakilere vereceği enerji, hayal gücünüzün bile ötesindedir. Gülmek her derde devadır, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, gerginliği azaltır, zindelik katar, canlandırıcıdır. Üstelik hiç bir yan etkisi de yoktur. Şişmanlatmaz, yaşlandırmaz, kısaltmaz, uzatmaz. Neredeyse mucizevi bir ilaç. Doğaldır, hiç bir katkı maddesi bulamassınız içinde. Kullanışlı bir icat. Yedek parça gereksinimi de yoktur, pilini değiştirmeniz veya sağlık kontrolüne götürmeniz gerekmez. Az enerji kullanarak, müthiş enerji elde etmenizi sağlar. Bu buluş tam bütçenize göre hiç bir götürüsü yok, enflasyona da uğramıyor. Aylık ödeme, vergi derdi de yok.

Gülmek tamamen geri dönüşümlüdür, çevreye bi zararı dokunmaz.
Öyleyse ne duruyorsunuz?
Kullanmaya hemen başlayın.
Herkese neşeyle yaklaşın, her gün gülün ve insanları gülüşünüzle kucaklayın.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir