Biz Kötü Alışkanlıkları Olan İyi İnsanlarız!


Bütün savaşları, dövüşemeyecek kadar korkak olan, bu yüzden de kendileri adına dövüşmek için dünyanın gençlerini cepheye süren hırsızlar çıkarır. (Emma Goldman)

Ortadoğu'da olup biteni görüpte Türkiye'de kardeşçe yaşamasını öğrenemiyorsak bizi de elbette birbirimize düşüreceklerdir. Hollanda'da hapishaneler suçlu olmadığı için kapatılıyormuş darısı tüm Arap ve İslam ülkelerinin başına demekten başka çare yok. Eğitim şart. Bizim ülkemizde ise hapishaneler yeterli gelmiyor diye af çıkarıyorlar. Eğitim hurafeye çevrilirse yapılacak en büyük icraat cezaevi olur. Çünkü yetiştirdiğiniz suçlular eserinizdir. Hizmet için yapılan yol, su, elektrik, köprü vs. ticaret olursa bundan zararlı çıkan millet olur. Cahil bırakılan milletin sonu ise cezaevi olur. Bir okul açmak bin hapishane kapatmaktır der atalarımız. Biz bunu din ağırlıklı eğitim sistemi yüzünden beceremedik ama olsun yeni hapishaneler yapılacak dendiği zaman alkışlayan bir toplumumuz var. Adaletin olduğu bir yerde hapishaneye ne gerek var. Hollanda bunu nasıl başarmış, bizler nasıl insanlarız, nasıl yöneticiler seçiyoruz, nasıl yönetiliyoruz, neleri sorguluyoruz, neleri istiyoruz, bilinç ve akıl düzeyimiz ne aşamada? diye düşünüyor insan ister istemez.

Düşman tam dibimizde, insanlarla ne kadar az görüşürseniz o kadar da az zarar görürsünüz. Az kişiye güvenmek en büyük sigortadır. Dünya şiddet, kan, terör ve pislik dolu. Her şeyi başaran insanoğlu insan olmayı başaramadı, bu yüzden de bir başkalaşma var. Cahil insan eğitimsiz insan değil, insanlık olmayan toplumda büyümüş insandır ve insanlar yaşadığı yere göre büyür, tıpkı bir bebeğin anne babasını takip ederek öğrenmesi gibi ama sorun şu ki dünya berbat bir yer haline geldi. İman varsa imkanda vardır, acımız var ama umudumuz da var.

Benzine zam, suya zam hani bize zam diyen dayı çok haklı. Kırk takla atarak elde edileni göz göre göre kaybedecek kadar aptal olmamak lazım. İş işten geçtikten sonra gelen pişmanlık kimsenin işine yaramaz.

Farklı düşünenlerin bakış açılarını anlamaya çalış aynı fikir de olmasanda. İçindeki sesi dinlemekten korkma, bu ses bazen en zor olanı söyler. Kendi duygularına hükmedemeyenlerin her şeyine hükmederler. Çünkü içinin temizliğini unutup elimizin kirine takılırlar.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir