Din ile Ahlakı karıştırma!


İnsanlara paylaşmayı, kardeşliği, sevgiyi, merhameti, dostluğu, saygı duymayı, elindekiyle yetinmeyi bilmeyi, fakirin hakkını ona teslim etmeyi emreden bir dindir İSLAM DİNİ. Kusurlu olan ise dini kullananlar insanlardır.

Dinlerin amacı insanları güzel Ahlaka yöneltmek değil midir? Belki dinleri korkular yaratmış olabilir ama Ahlak insanın davranışlarıyla ilgilidir. Zamana, mekana ve şartlara göre farklılıklar olsa da sonuç değişmez, bir insanda ahlak yoksa şeref ve haysiyette yoktur. Dinler daha çok ahlaksızlığı bahane olarak kullanırlar. Ahlaktan yoksun olan kişiler, Müslüman olduklarını iddia ediyorlar ama sadece kendilerini kandırıyorlar. Düzgün ahlak hiçbir inanışın tekelinde değildir evrensel bir değerdir... Allah'ın dini tek ve İSLAM en güzel din bana göre, bize göre, tüm Müslümanlara göre. Dünya kalabalık ve insanlar başka dinleri tercih edebilirler, hangi dine mensup olursa olsun önemli olan insanların ahlaklı, merhametli, dürüst ve alçak gönüllü olmalıdır.

İnsanlık tarihinin en büyük pazarlama dolandırıcılığı, dünyevi zevklerle dolu bir cennet pazarlamaktır. Din insanlara azla yetinmeyi, durumlarına şükretmeyi ve sabırla öteki dünyada cennette yaşamayı öğütler ve öğretir ama bunu hep yoksullara öğütler hiç zenginlere öğütlemez. Acaba dinler zenginlerin icadı mı? Ne zaman bir din adamına baksam hep güçlülerin yanında, onların çıkarını savunuyor ve yoksullara hep zenginler için itatkar olmalarını vaaz ediyor. 'Allah zengini parayla, fakiri yoklulukla imtihan eder', sözü aklıma geliyor bu durumlarda ve bu sözde zenginlerin uydurmasından öte bir şey değil fikrimce.

Dinle ahlaksızlığı karıştırmamak lazım. Ahlaksız insanlar etrafımızda hep var, olmaya da devam edecekler. Önemli olan bu insanları fark ettiğimizde hemen uzaklaşmak. İşte bunu geç fark etmek bize kötü gelen, çünkü artık hiç kimse güvende değil, ne çocuk, ne kadın, ne de hayvanlar kısaca canlılar. Bu kadar kötülüğü şimdiye kadar hiç görmedi bu insanlar.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir