Dünyada var olan her şey mirastır...

Eski zamanlarda bir Amazon kabilesi şefi bütün yeni doğan bebeklerin kurban edilmesini hüküm vermiş. Şefin bu kararı vermesinin altında yatan neden, çok kuru geçen bir sezondan sonra yaşanılan yiyecek kıtlığıymış. Eldeki yiyecek ile kabile insanları zar zor yaşıyorlarmış. Şef insanlarının yaşaması için bu zor kararı vermek zorunda kalmış. Ancak şefin kızı da doğum yapmış ve aynı hüküm onu bebeği için de geçerli olmuş. Bebeği elinden alınıp, kurban edilmiş. Şefin kızı kaybettiği bebeği için yas tutarken, bir gece ağlayan bir bebek sesi duymuş ve sesin geldiği yere doğru giderek ağlayan bebeği aramış. Ertesi sabah kabile insanları şefin kızını aramaya çıkmışlar. Kızın cansız bedenini üzerinde bir sürü meyve olan bir palmiye ağacının yanında bulmuşlar. Meyveler o kadar çokmuş ki kıtlık sona ermiş ve şefin hükmü kalkmış. Kabile bu ağaca şefin kızı IACA onuruna isim takmışlar. İşte ACAI adı şefin kızının adının tersinden okunmasından geliyor. ACAI meyvesi tavuk yumurtasından fazla proteine sahip. Amazon yağmur ormanlarında yetişiyor ve Brezilya'da bu meyveden yapılan içecek meşhur.
Doğa söylendiği kadar sevgi dolu değil ama doğa da olmayan şey iki yüzlülük. Keklikler öterken birbirleri ile kavga mesajları verirler; burası benim alanım eğer buraya gireceksen ölümü çiğnemen lazım derler ve ölümüne kavga ederler. Geçen yıllar da Albino bir karga çıktı ve diğer siyah kargalar onu döverek öldürdüler. Bitkiler kendilerine daha fazla güneş almak için diğerini gölgelemeye çalışırlar bu doğanın doğasıdır. Aslında insan doğadan daha sevgi dolu olabilir çünkü o sevgiyi yaşatacak güç insanda vardır. Doğada her şey istiyorum üzerine kuruludur ve hiçbir canlı diğerine şans tanımaz. Kalp güzelliği dolu olmalı insanın başka bir şeye gerek yok.
Herkes ve her şey çabasının karşılığını alacak her konuda. Terazi gibi hayatta hiçbir şey dengede değildir, birisi hep ağır tartar. İnsanlara değer verirsen gider, değer vermezsen de gider, insanlar hep gider. Allah veriyor ama beceremeyince de alıyor. Bu yüzden hayata emek şart.
HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir