Her sorun içinde bir armağan saklar...


Serçe günlerdir dalında hiç hareket etmeden, ötmeden öylece duruyormuş. Melekler Tanrıya sormuşlar; Tanrım bu serçe her sabah uzun uzun öterdi son günlerde sus pus oldu ötmüyor, uçmuyor, ne oldu? Tanrı meleklere sabırlı olun o bana gelecek demiş. Melekler birkaç zaman sonra tekrar sorunca, Tanrı serçeye derdin nedir, neden sustun, ne oldu? Serçe; "Yüce Tanrım ben bir garip seçeyim, şu dalın üstüne bir yuva yaptım barınıyordum bir fırtına çıkardın yuvamı yıktın" demiş. Tanrı; ben yuvana seni sokmak üzere gelen yılandan korumak için o rüzgarı çıkardım, sen yuvadan oldun ama, hayatta kaldın deyince serçenin gözlerinden iki damla yaş gelmiş.

Yaşamımızdaki her sorun içinde bir armağan saklar, sadece kendisi yaşıyor zanneder insan bu yaşadıklarını, acılarını, kederlerini, zamanın ona yaşattıklarını görmez. Her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır ve bu yaşananlar bize tecrübe olarak kalır hayatımız devam ederken. Hayatın tümünü anlamak için küçük bölümlerinde bıraktığın parçaları birleştirmen yeterli. Yüzleşecek cesarete sahip olanlar için her olumsuzluk bir fayda ve adına tecrübe denilen bir ders verir ki, bu dersin değeri de parayla ölçülemez.

Herkesi tanıyacak, tanıdığınız kadar da bilgi ve tecrübe sahibi olacaksınız. Size yapılan her kötülük sizi daha da güçlü kılacak, hayata karşı görevlerinin olduğunu anımsatarak, insanların arasından sıyrılıp yolunuza devam edeceksiniz. Cesaretin varsa gittiğin yolda ya yalnız olursun yada herkes sen olur. Bir seçim yapmak önce onun sorumluluğunu almayı gerektirir. Buna kişinin hatalı bir seçim yapma riskini göze alması ve ortaya çıkan sonuçlara başkalarını suçlamadan katlanması da dahildir. Herkesin gittiği yoldan gidip sıranın sana gelmesini bekleyeceğine, kendin yeni bir yol çiz ve ilk giden sen ol. Hedefine ulaşmak için önündeki uzun yolda çelme takmayı bekleyen bir yığın insanı arkana almalı ve adımlarını ucunu gördüğün yola doğru atmalısın. Bırakıp gittiğin yerin öylesine hakkını ver ki kimse yerini dolduramasın, gittiğinde arkanda izin kalsın.

Her güzel şey sabırdan sonra gelir. sabrederek sonuca ulaşırsın veya ayak izlerinin sonuca götüreceği değil, soruna götüreceği yolu seçersin. İnsanın hayatı bu çizgi üzerinde değişir. Bazen hayatımızdan zamanımız çalınır ve buna değer mi, değmez mi bakmak gerekir. Hayatı korkarak yaşarsan sadece seyircisi olursun. Harbi yürekli olabilmek için yüreklilik lazım. Sağlam kalp taşımak için kalbinin sağlam olması lazım. Kalbinin ve yüreğinin çoşar olması lazım. Çoşup akıp kaybolması lazım. İnsanın kendi ile kavgası biter mi? Gelsin hayat bildiği gibi...

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir