İdam Cezası Geliyor!


AK Parti, darbe girişiminde bulunanlar, terör suçları ve çocuğa cinsel istismar suçu işleyenlere idam cezası önerecek. Anayasa değişikliği gerçekleşirse geçmişe işlemeyeceğinden 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenler bu kapsamda yargılanamayacak. Ancak AK Parti, düzenleme ile bundan sonraki darbe girişimlerinin önüne geçmek istiyor. (Alıntı)

Tilkiye güvenip çiftliği emanet ettiysen çiftlik elden gittiğinde dert yanmayacaksın. Tarih hep tekerrür eder, herkes sebep ve neden olduğu felaketten yargılanır, ceza alır.

Vatana ihanet, terör ve kurbanın yaşına, cinsiyetine bakılmaksızın işlenen tecavüz suçlarına gelmelidir idam cezası. Kadına cinsel istismara da idam cezası verilmeli, katledilen genç kız ve kadınların da hakkı aranmalı. Adil bir Adalet Sistemimiz yok. Geçmişte Adnan Menderes'i asıp sonra pişman olup itibarını geri vermek için adını meydanlara, alanlara vermiş bir adalet sistemimiz var. Peki verilecek idam cezalarının ne kadarı doğru karar olacak?

Geçmiş suçları kapsamayacak yani Apo'yu, Feto'yu kurtaracak bu yasa. İdam cezası yeniden konmak isteniyorsa, vatana, millete ve korunması gereken emanete ihanet suçlarını da kapsaması ve bu kapsamda geriye dönük uygulanması gerekir. Yoksa buna evet demenin bir anlamı da olmaz. Çünkü Avrupa kolay kolay idam ettirmez.

Devlet maddi gücünü de, şiddet gücünü de halkı kullanarak elde ediyor. Devlet olmadan millet, millet olmadan da devlet olmaz. Devletin olmadığı yerde hiyerarşi, topluma ve halka zarar veren yobazlıklar, eşkiyalıklar başlar. Despotizme hayır diyenlerin yarattıkları eşkiyalıklar ve despotizmler hüküm sürer. Bunlar kendilerini ilerici aydın olarak tanımlarlar. Oysa onlar da karşı çıktıkları o sistemin ayrılmaz bir parçası gibi topluma ve halka eşkiyalık ve zorbalık yaparlar.

İnsanları aşağılayan, devamlı kusur arayan kirli ruhlarla doldu ülke. Geçmişi gör ki geleceği de tesbit edebilesin. Hayat devam ediyor, bu evrenin elinden de birilerinin tutup devam ettirmesi gerekiyor ve burada tıkanıyoruz işte. Millet olmuş oyuncu, yalancı, dolancı. İnsanlık kaybedilmeye devam ediliyor. İnsan olmanın ne demek olduğunu bilenlerin sayısı her gün azalıyor. Kimseye üzülmeyen, birbirine düşmanca davranan, birbirinin düşüncesine tahammül edemeyen, düzgün insan olmak ne demek bilmeyen insanlar hızla artıyor. Elbette bu kara günler de geçecek. Ama Cumhuriyetimiz ilelebet baki kalacak. İnsanlar fani, devlet ve millet bakidir. Hakkı, haklıyı savun, terörü, tecavüzü, ihaneti savunma, devletine, milletine ihanet etme sahip çık...

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir