Dönüş yalnız var olan ışığa!


İnsanın bazen yapabileceği tek şey her şeye rağmen yaşamaya devam etmek. Yıkımın bizi yıkmamasını ve fonksiyonel kalmayı sağlayan tek şey bu. Hayat hiçbir şey için garanti vermez. Fırsatlar ve seçenekler sunar. Yeterince cesursan başarmak için denersin. Kendini sorgulayıp iç gözlem yapmak perdeyi aralar.

Gitmek gereken yer kendimizken bunu kabullenmeyen bizler. Yol gerçek biz biriz. Uzun gerçeklerin hikayesi tek gerçek bilinç düzeyinde izlenen yol ve bizim düşlerimizin bizi götürdüğü yer biz. Sorgulanmayan yaşamda, alınan hava sadece karbondioksittir. Kuralların olsun ama başkalarını dışlamak, yargılamak için kullanma. Doğrularını putlaştırma, inancınla büyüklük taslama. Kurallar bağımlılığa dönüşmeden bizi gitmemiz gereken yere götüren harita gibidir. İzlediğimiz yolu bilmemiz için.

Bilinç düzeyi bilinçaltının etkisi aracılığı ile yorumlamalar ve yargılar sonucu oluşur. Her şey bilinç düzeyinde gerçeklik olarak algılanmış olsaydı düş diye bir şey kalmazdı. Çünkü düş yaşadığımız gerçekliğe bilinçaltımızın vermiş olduğu tepkiselliktir. Yani gerçeklik bilgi de var olur. Blinçaltı psikolojik etkilenişlerin yorumlanma deposudur ve ürün bilinçte kendini bulur.

Belki bir yol olabilirler ama bir yere gitmek için kuraldan ziyade eylem gerekir. Hangi ayağınla başlayacağın önemli değildir ilk adıma. Önemli olan o eyleme hazır olmak ve yerine getirmektir. Kural olmaksızın yaşanılan hayatın sınırları da olmaz ancak sınır başkasının hayatına zarar vermeden gerçekleşmelidir. Yapmak istediklerinizin dışında yapmak istemediklerinize boyun eğmemek gerekir. Sınırsız bir dünyanın parçası olan insan bu sınırsızlık içinde keşfetmelidir hem kendisini, hem de içinde bulunduğu yaşamı.

Her şey birlikte güzel, güzelliklerle boyamak için hayatı yüreğindeki sevgiden ver. Bazı duyguları beğenmesek de yaşıyorsak bunu kelimelere giydirmeden bırakalım gitsin. İnsan uçurum görene kadar vücudunda bir kanat olduğunun farkına varmaz. Sen kendine inandıysan herkes inanır. Kendine güvenin varsa güvenilirsin. Her yaptığımız ve yaşadığımızın en basit izahıdır ilahi takdir ve ilahi takdirlerimin sorumlusu kendimizizdir. Nasıl düşüneceğimizi bilmek sadece ne düşüneceğini bilenlerin çok daha ötesinde olmamızı sağlar. Düşünce, inanç ve cesaretle birleştiğinde başarı kaçınılmazdır.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir