NEMRUT'UN SONU


Nemrut'un burnundan giren sinek gidebildiği yere kadar gitmiş ve orada dönmeye başlamıştı. O andan itibaren Nemrut'da müthiş bir baş ağrısı başladı. Beyninde dolaşan sinek onu müthiş huzursuz ediyordu. Son çare olarak başını tokmaklattırmaya başladı. Vurun. Vurun diyor, sineğin beynine verdiği ızdıraptan tokmağın acısını duymuyordu. Başına tokmağın her inişinde o, daha hızlı vurun, daha hızlı diyordu. Başından kanlar akmaya başlamıştı fakat o aldırış etmiyor, başını tokmaklatmaya devam ediyordu. Bir yandan da başını duvarlara vuruyordu. Hiçbir şey kar etmemişti. Nemrut, başına yediği tokmaklarla kendinden geçmişti. Sivrisinek ise hala beyninde dönüyordu. Çok geçmeden çırpma çırpına can verecekti.

Ufacık bir sinek, uluhiyet davası güden Nemrut'un hayatına son vermeye sebep olmuştu. Canlılar arası değişmez olan gözlerdeki o ifade, özellikle korku anındaki her şeyi özetliyor.

Güçlü insanların sözleri de güçlüdür. Onların kurduğu cümleler kapılar kırar, duvarlar yıkar, güçlü insanların kurduğu cümleler dünyanın seyrini değiştirmiştir.
Şiddet şiddeti doğurmuş, baskı ve şiddet ile aşılanmış kin ağacı en ölümcül meyveleri vermiştir. Hiçbir şey kolay elde edilmez, bir çok engeller zorlamalar olur. Kişi birde bencil ve açgözlü ise başı dertten kurtulmaz.

Dediler ki, ölüm diye bildiğin aslında içinden bir dünya ilizyonun çıkmasıdır. Aslında hiçbir şey iyi veya kötü değil bizim onlar hakkında ne düşündüğümüze bağlı her şey. Ne düşünüyor olmamız, verdiğimiz hükümler küçük yaşlardan beri edinilen kayıtlarımıza bağlı. İnsanın bilgisi arttıkça sorumlulukları da artıyor. Her ulaşılan yerin kendine göre imtihanı var. Çocuklarımız şimdi küçükler ama gelecek onlarda, iyi ve kötü insan olmaları, dolayısıyla dünyanın geleceği bu zamanlarında şekilleniyor. Hangisinin ileri de lider, yönlendiren olacağını bilemeyiz. Ne ekersek onu biçeriz. Ne güzel söylemiş şair; gülmeyi çocuklar icat etti bizler tüketiyoruz. Dünya çocuklarla güzel bırakın işkence yapmayı onlara. Ufacık söz söyleyip onların o güzel yüzlerini asmaya hiç kimsenin hakkı, hukuku yok. Dünya çocukları mutlu etmekle iyi hale gelir unutmayın. Gelecekte mutlu olmak istiyorsak mutlu ve bilgili çocuklar yetiştirmeliyiz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir