HİÇBİR ŞEY İÇİN ÜZÜLMEYİN!


Hayatı sorgulamayı bırakıp kendimizi sorgulamalıyız, bakış açımızı, düşüncelerimizi, önyargılarımızı ve kendi çizdiğimiz sınırlarımızı. Kalpten yapılan basit bir iyilik, bazen sizin için en büyük yatırım olabilir. Hayat rengarenktir, onlardan birini bulduğunuzda her şey güzel olur ve siz de mutlu olursunuz. Hayat basit ama zorlaştıran bizleriz.

11 Eylül İkiz Kulelere saldırı sonrası binadaki firmalardan birinin hayatta kalanlarla yapılan sabah toplantısında güvenlik amiri orada hayatta kalabilenlerle ilgili şunları anlatmış.
O sabah;
- Firma müdürü, o gün oğlu ana okuluna başladığı için işe geç kalmış.
- Birinin o gün ofis kahvaltısına getirilecek Donut’ları alma sırasıymış.
- Bayan elemanlardan birinin sabah alarmı çalmamış.
- Biri kaza yüzünden trafiğe takılmış.
- Biri otobüsünü kaçırmış.
- Biri kıyafetini lekelemiş, üstünü değiştirmek vakit almış.
- Birinin arabası çalışmamış.
- Biri telefonu cevaplamak için geri dönmüş.
- Biri çocuğunu hazırlamakta zorlanmış, geç kalmış.
- Biri taksi bulamamış.
- Biri o gün ofise yeni aldığı ayakkabıları ile gelmek istemiş ama ayakkabı ayağını rahatsız etmiş ve bir eczaneye uğramış yara bandı almak için. Bu gün hayatta olma sebebi olan bandını almak için.

Şu anda trafikte sıkıştığımda, asansörü kaçırdığımda, bir telefona cevap vermem gerektiğinde yani beni rahatsız eden küçük şeyler olduğunda, Allah'ın benim o anda “orada olmam gerektiğini” istediğini düşünüyorum.

Bir daha ki sefere sabahınız tersliklerle başladığında, çocuklarınız giyinmek istemediğinde, arabanın anahtarını bulamadığınızda, bütün trafik ışıklarına takıldığınızda, huzursuz olmayın, sinirlenmeyin. Küçücük terslikler belki de o an korunduğumuz için yaşanıyordur ve biz umarım küçük sıkıntılı anlarda bunun olası nedenlerini hatırlarız.

Olay ve olguların birbirine belirli bir şekilde bağlı olması, her sonucun bir nedeni olması yada her sonucun bir nedene bağlanarak açıklanabilir olması yada belli nedenlerin belirli sonuçları yaratacağı, aynı nedenlerin aynı koşullar da aynı sonuçları vereceği düşüncesidir.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir