Kendi Haline Bırakıp İzleyin...


Belki bir gün lazım olur diye kıyıya köşeye biraz mutluluk saklamalıydık. (İlhan Berk)

Ya kalırsın yada yola devam edersin, başka seçeneğin de yok zaten. Hayattaki her şey uzaktan güzel gözükür. Bir sergiye gittiğimizde bile, uzaktan seyredildiği zaman daha iyi anlaşılabilir.

Mutluluğa kendinden çok şey, başkalarından az şey bekleyerek ulaşırız. Uçmak için kuş olmaya gerek yok küçük sevinçler yeterli ki, sonuçta dertlerimizin yaratıcısı da biziz, dermanını bulacak olan yine biz. İçimiz bunu iyi biliyor ama bizler duymuyor, dinlemiyoruz. Dinlersek cevap gelecek, önce fark edeceğiz ve sonra düzelteceğiz, sürekli mutlu olmak yerine kendini mutlu etmeyi bilecek kadar zeki olmak yeterli bunu göreceğiz. Çünkü mutsuz insan yoktur, mutlu olacağına inanmayan insanlar vardır ve insanları yorgun kılan yaşamları değil işte bu taşıdıkları maskeleridir.

İçi acı çekse de gülmeye devam eder insan, çünkü güçlü bir insanı asla üzemezsin ancak zannedersin. Artık böyle şeylere alıştık, bazen hiç yapmam dediğin şeyler o kadar sıradan olmaya başlar ki, ister istemez alışırsın. Bunu bakıp da görmek önemli olan. Gönül gözümüzle bakarsak her şeyin güzelliğini görebiliriz. Olumsuzluklar içinde olduğumuz sürece hiçbir şeyi göremez, dolayısı ile mutlu da olamayız. Yani dış dünyayı umutsuz görüyorsan ruh pencereni temizle, güzellikleri de görürsün penceren temizlenirse. Ama bazen bakar kör olmakta faydalı umutları taze tutmak adına, ayarlamayı bileceksiniz işte kendini.

Dervişlik dedikleri hırka ile taç değil. Gönlün derviş eyleyen hırkaya muhtaç değil. Gerçek gönülleri hak ve halk aşığının. Onlarla işim olur mu ki? Gönlünün zenginliğini elalem gördü. Duyguları varsa belki yüzleri kızarmıştır, belki. Her şeyi bildiğini sanma, gerçekten çok bilgili olsan da, kendi kendine ben cahilim diyebilecek cesaretin daima olmalı. Hoşgörülü olmak olumsuzluklara dur diyebilmektir böyle insanların hem kendileri rahattır, hem de etrafındakiler.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir