Teknolojik cahiller en tehlikelileri...


Atatürk Havalimanına iniş yapan uçağın altından drone geçti...
Atatürk Havalimanına iniş ve kalkış yapacak uçakların güzergahlarında tüm önlemlere rağmen drone uçurulmaya devam ediliyor. Yapılan haberler, uyarı levhaları ve cezalara rağmen drone uçuranlar, hava trafiğini tehlikeye düşürüyor. Havalimanının havadan görüntüsünü almak isteyenler, bölgede yine drone uçurdu. Son olarak Nairobi -İstanbul seferini yapan bir uçağın pilotu drone rapor etti. İniş için alçalan uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesi görevlisiyle bağlantı kurdu. Pilot kuleyi, “Efendim 16 milde altımızda yaklaşık 500 feette drone geçti bilginize” diye uyardı.
Alıntı

Drone: Kameralı insansız hava aracı demektir.
Pilotların korkulu rüyası kuşlar zaten. Bir de Drone'un motora kaçtığını düşünün! Rüya kabusa dönüşür!
Olmaması gereken yerler de yasak zaten.
Öncelikle, drone'lar hobi amaçlı kullanılan cihazlardandır. RC arabalar gibi. Yani hobidir. Yerleşim merkezlerine belli bir mesafeden yakın uçurtmak ve kayıt yapmak yasaktır. Hatta ciddi bir mahkeme kararı var konuyla alakalı olarak.
Drone'un yazılımı, hava alanlarının veya uçuşa yasak bölgelerin içine girmek isteseniz bile, komutunuzu uygulamaz. Hava alanlarının drone'ları engellemek için zaten sistemler var. Para harcayıp kullansınlar. Yasaklamaktan başka bildiğiniz bir şey yok.
Hava limanının merkez olduğu 9 km'lik mesafede yasak. Uçuran cezasını görecektir. Eğitim ve bilinçlendirme ile yürünmesi gereken bir yolda her şeye yasak getirilmemeli. Havaalanları uyarı mekanizmalarını çalıştırırlarsa eğer sorun olmaz. Yasaklanmalı diyerek kesip atılmamalı. Neyin ne olduğunu öğrenmeye çalış ve kendini geliştir.
Yasakla olmaz. Zaten engelleyemezsin. Mayıs ayında zaten 500 gr üstü drone olan herkes kayıt altına aldırmak zorundaydı. 500 gr altı drone uçağa zarar veremez. Fakat hava alanı etrafın da uçurmak zaten yasak. Bunlara ceza verilmeli uçağın motoruna girebilir. Havaalanı etrafın da oturanların tepesine düşer uçak. Azıcık korkutmaktan zarar gelmez değil mi ;)
Hollanda Polisi şehir merkezlerinde izinsiz uçurulan ve video kaydeden drone'lara karşı kartal eğitiyormuş. Bizde de Havalananın da apronlar da 12 dk, boyunca bir video kaydet. Güvenlik açığına gel.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir