Üstümüzde yüzyılın sosyal deneyi dönüyor!


Cehaletin insana ödettiği bedelin ağırlığını bu toplum taşıyamaz artık. Utanç verici bir dönemden geçiyoruz. Cehaleti meziyet sananların elinde kahrolan bir kitle ve mahvolan bir ülke olarak tarihe geçeceğiz. Kalifiye ne kaldı? Eskiden televizyonda birbirinin sözünü dahi kesmeden tartışan liderlerden, Türkçe konuşmayı ve yazmayı beceremeyen milletvekillerine, müthiş bir hızla cahilleşiyoruz. Üstümüzde yüzyılın sosyal deneyi dönüyor. Dünyadaki milletler özgür olmak için mücadele verirken bizim toplumumuz köle olmak için çabalıyor, gerçekten genetik bir bozukluk oluşmuş gibi.

Tembel bir milletiz ve buna hepimiz dahiliz, çünkü sadece bunları sözcüklere döküyoruz. İş söze gelince herkesin söyleyeceği çok söz var ama iş uygulamaya gelince kimse yanaşmıyor. Önemli olan eleştirmek değil bir soruna nasıl bir çözüm bulunur aramak ve yapmamız gereken eylemler neler olmalıdır, nasıl yararlı hale gelebiliriz'in yollarını aramak.

Özgürlük onu savunma cesaretini taşıyanların hakkıdır. Gaza getirilip şaha kalkmış bir cehalet ülkesinde yaşıyoruz. Anahtar kelimeler; Allah, din, iman, milli irade, vatan, millet, bayrak. Kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir. Bir toplumda üretkenlik varsa onların önünde hiçbir düşman kuvveti duramaz. Oku, öğren ve üret. İnsan kendini bildiği, etrafına faydalı olduğu kadar insandır. Önceleri hayvanlar, şimdiler de ise insanlar birbirlerini yiyorlar ki modern dünya bu olsa gerek. İnsan olmak demek Eşref-i Mahluk (yaratılanların en şereflisi) olmak sırrına ermek demektir. Yaradanı bilip, kul olduğunu idrak etmek demektir. O zaman dünya yaşarken cennet olur hem kendin için hem başkası için.

İnsanın kişisel hırsları aklının önüne geçerse hata yapma oranı yükselir. Ülkemizde en büyük sıkıntılar bu yüzden doğuyor. Dünyayı kendinden ibaret sayanlar kendi dünyasında ve kendi hayal aleminde yaşayanlar kendilerini dünyanın en büyük lideri olarak görürler ve hep kendi düşüncelerini doğru sanarak aldanırlar. Büyük insanlar büyük oldukları halde gösterişe önem vermeyen, mütevazi olanlardır. Öğrenmek amacıyla hayata bakmazsanız inek gibi sabah akşam sadece yersiniz. Ve bir ineğin insandan farkı ineğin eti, sütü yenir ve içilir, dışkısından da gübre yapılıp ısınılır. Cahil insanlardan ise kör, sağır, boş fitneci olur. Cehalet kusurları örtmek için mükemmele sataşır. Çıkarlar söz konusu olunca sahiplenme, bölme, yıkma ve bozma eylemleri kaçınılmaz olur.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir