EVET yada HAYIR


Herkesin fikrine saygılı olmalıyız. EVET yada HAYIR. Önemli olan sonradan pişman olmamak ve çocuklarımızın yüzüne bakabilmek. İnsan olarak mutlu bir yaşam sürmek istiyorsan hayır demesini bilecek ve öğreneceksin ki insanlar seni artık üzmesinler ve kandıramasınlar.

Keşke canlı yayında hangi kanal olursa olsun hukukçu ve parti sorumlusu açık oturum yapsalar, başkanlık sistemi ve anayasa hakkında birbirlerine sorular sorsalar ve cevaplasalar halk olarak anlasak hiç kimse açıklamıyor bizlere çünkü. Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir proje neden tartışılmıyor? İnsanlar neden bilgilendirilmiyor? Toplumu gerdikçe geriyorlar. Küçüklüğünde düşünce yetisi elinden alınmış insanların ileri yaşlarda olayları yorumlayabilmesi de beklenemez. Referandum sonrası hepimiz yine beraber yaşayacağız. Yine aynı sevinçleri, aynı kaygıları birlikte duyacağız.

Irak devrilip parçalandığında başında Saddam vardı, Libya aynı şekilde parçalandığında başında Kaddafi vardı. Suriye'nin başında Esat rejimi var tek adam olarak. Sıra hangi ülkeye gelecek?Yıllarca koalisyon hükumetleri bizi geriye götürdü denildi, tek parti olunursa daha iyi olacak denildi. Neden olmadı ve neden kötüye gidiyoruz? İyiye gitmek için ne yapılmak istendi de engel olundu? Hangi yasayı çıkarmak istediler çıkaramadılar? Bakanlar kurulu toplanıp kararname çıkarmak istedi de kim engel oldu? Türkiye Ortadoğu ülkelerine benzetilmek isteniyor ama hepimizin gidip yaşamak istediği, çalışmak istediği yerler Avrupa ülkeleri, Amerika, Kanada vs. Ülkenin içinde kaos, ülkenin dışında istenmeyen durumlar ama hala koltuk peşindeyiz. Başarısız iç ve dış politikalar sonucunda ülkemiz itibar kaybetmiş, şehitler her geçen gün çoğalıyor, şehirler de bombalar patlıyor, bizi bu hale kimler getirdi?

Doğa sürekli bir değişim içinde. Her şey değişen duruma ve şartlara göre başka bir türe evriliyor. Bu durumdan fikirlerin ve insanların evrilmeyeceğini düşünmek saçmalık olur. İnsanlar erildikleri sürece değişen ve popüler erkler içerisinde belli bir yerlere geleceklerdir. İktidarı elinde bulunduranlar bu değişimi iyi analiz edemezlerse geçmişte yaptıkları hataları tekrarlamaları, aynı hatalara düşmelerine  neden olacaktır. Hayat her zaman kişilere ve toplumlara bu kadar şans vermeyebilir. Geçmişteki her yaşanmışlıktan ders çıkarmalı ve geleceğimizi ona göre şekillendirmeliyiz. Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Yapılan her şeyin bir amacı bir gayesi vardır. Bize düşen iyiyi ve kötüyü, doğruyu ve yanlışı iyi ayırt etmektir. Körü körüne bağlılıktan ziyade olayları sorgulamalı, iyi analiz yapmalıyız yoksa yok olmaya mahkumuz.

Kula kul olma hissi, birileri tarafından güdülme hissi işte bu hisler insanı insan vasfından uzaklaştıran hislerdir. Asla kendileri gibi olmazlar zira beyinlerini kullanmamak üzere çoktan rafa kaldırmışlardır. Akıllı olan ve beynini kullanabilen insan bindiği dalı keser gibi özgürlüğünden vazgeçerek kula kul olmaz. Çünkü yere düştünüz mü bir daha kalkamazsınız, kimse sizi kaldırmaz. Dikkat edin bu bir demokrasi seçimi düşünerek kararınızı verin.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir