İslam ve İslamcı (İslamist)


İslam ayrı, İslamcı (İslamist) ayrı. İslam; “As Selamün Aleykum” der; benden sana zarar gelmez demektir. İslamcı ise  “İslam'ı iktidar yapacaklarını söyleyip aslında kendilerini iktidara getirenler” demektir. Günümüzde ise bir çok kişi İslamı kan dökerek, savaşarak kazanmak gibi algılıyor.

İslam kelimesinin terör ile aynı cümle içinde kullanılması bile rahatsız edici. Bunu dünyanın bir çok yerinde planlı olarak söylüyorlar. Bunun arkasındaki projeyi anlamıyorlar mı veya görmezden mi geliyorlar muamma. Konu İslam ve hepimizin terör ile dini bağdaşlaştırma algısını normalleştirme çabası. Daeş nedir, neden kurulmustur? Bunlara para ve silahı kim vermiştir? Bütün büyük güçler bunlarla savaştıklarını beyan etmelerine rağmen neden bitirilememektedir? Biz hala sen haklısın, ben haklıyım da takılı kalıp, laf ebeliği yapıyoruz. İnsanlar bölünüyor kim olursa olsun kardeş, arkadaş, dost, mezhep ve siyaset olmadan yıllarca birlikte yaşarken şu anda ki durum nedir? İnsanlar kutuplaştı ve artık kapışma noktasındalar. Öyle bir hal aldı ki gittikçe kötüleşiyor.

İnsanların kardeş olmaları birbirlerini sevmemelerini ve savaşmalarını engellemez. İki kardeş Habil ile Kabilin bile birbirine düşman olduğu ve birinin öbürünü taşla öldürdüğünü düşünürsek duygusallığı bırakıp devam etmeliyiz. Zamanında Türk devletleri Türk devletleriyle, Hristiyan devletler Hristiyan devletlerle savaşmıştır. İnsanların kardeş olması değil, çıkarların kardeş olması önemli olan yani. Herkes aynı dinden yada aynı ırktan olduğunu kabul etse bile savaşlar yine devam eder sadece onlara verdiğimiz sebeplerin adı değişir. İnsanları bağımlı gibi yapan şeyler ancak insanları kullanmak için mükemmel bir araçtır. İnanılması gereken tek şey ol deyince olduran, dol deyince dolduran yüce yaradana şekilsiz ve aracısız inanmaktır.

Genetisyenlerin araştırmalarına göre dünyadaki bütün ırklar bütün ırkların genlerini taşıyorlar. Yani hepimiz akrabayız ve Kuran-ı Kerim'de Allah C.C akrabaya iyi davranmayı emrediyor. Tüm insanların kardeş olduğu bu dünyada yiye yiye bitiremedik birbirimizi. Allah Kuran'da insanları kavim kavim birbirleriyle anlaşmaları için yarattığını söylüyor. Ama insanoğlu Allah'ı dinlemeyip şeytana uyuyor. Dünyaya ırkçılığı dayatanlar milletler değil onları bölüp parça parça sömürmek isteyen, nefreti körükleyip savaş çıkartarak birbirini kırdıran ve dolayısıyla daha kolay sömüren emeryalistler, küresel güçler ve siyonistlerdir. İnsanlar ayrım yapmayı, ötekileştirmeyi ve nefreti bıraksa da emperyalizm ve destekçileri buna izin vermezler, türlü oyunlarla insanları yine birbirine düşürürler. Yani boşuna bitmeyen kavgalar boşuna, ölüm var hayatın sonunda. Başka dünya da yok, neyi paylaşamıyoruz acaba? Sonuç ölüm kaçınılmaz, ömür kısa, mutsuzluklarla, savaşlarla daha da kısaltmak niye.

Din, dil, ırk mozaiğin birer parçası, aslında hepimizin ortak noktası biz aynı kökten gelen insanız. Önce insan olduğumuzu unutmayalım. İnsanoğlu her şey olmayı becerdi de bir insan olmayı beceremedi. Hepimiz önce insan olmayı öğrenelim. Gerçek kimliğiniz DNA'mızda gizlidir. İnsan olabilmenin temel noktası, evrensel düşünmektir, evrenselliği özümsemektir.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir