Adil olan tek şey ölüm...


Ağzı olanın konuştuğu bu dünyada beyni olanında düşünmesi gerekmez mi? Kendine güvenip ağzı laf yapanlara, laf yaptığı içinde kendini adam sayanlara kısa bir hatırlatma; lafla adam olunmuyor. Karakterine göre değil de giyimine, arabasına, parasına göre rağbet görüyor yenilerde insanlar. Cahilliklerini de yalanlarla besliyorlar. Ama karakter ve şeref parayla satılmaz, satın alınmaz kişinin genlerinde olacak. Görünüş kalpten bakıldığında berraklaşır, dışarı bakanlar düş kurar, içe bakanlar uyanış yaşar. Ve bazı insanlar bulut gibilerdir, kaybolduklarında hava birden güzelleşiverir.

Sonradan görme insanlar maymuna benzerler. Yükseldiklerini görürsünüz, yükseklere çıkmaktaki becerilerini takdir edersiniz ama doruğa ulaştıkları zaman ancak utanç verecek yerleri görülür. İnsanlara "aslan gibisin" denilirse kasılır, "hayvan gibisin" denilirse üzülürler, "kendin ol" denilirse işte buna asla yanaşmazlar. Egoları o kadar tavanlardaki fare gibi kuyrukları hep dik. Bu kadar yüksek bir egonun sebebini merak etmemek mümkün değil.

Kötülük yapana iyilik yapabilecek kadar güçlü ve zarif bir ruh ile intikam kelimesi yanyana gelmemeli. İyi olun, iyi kalın kaybeden kaybettiğiyle intikamın cezasını kendi kendine verir zaten. Bilge insanlar konuşurlar söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar, illa bir şey söylemek zorundadırlar. Yani bilgeler bilgi paylaşır, bilgisiz ve aptallar da dedikodu paylaşırlar. Dünyada hiçbir menfaat yalan konuşmaya değmez. Doğruluk ve dürüstlük yolunda cesaret göstermek gerekir. Maskelerin altındaki gerçeği görmek önce acıtır ama savunmaları  geliştirdiğinizde bayağı eğlenirsiniz.

Aşırı egolu insanlar aşağılık kompleksine giren insanlardır aslında. Bir düşünün hayat ne kadar kısa ve her şey gelip geçici, bakın şimdi nefes aldık o bile geçti. Bazen hayata seyirci kalır, bazen tam ortasında yaşarsın. Bugün gülüşlerinin sebebi olan insanlar yarın gözyaşının sebebi olabilir. Bazen gerçeğin içindeyken hayal kurarsın. Her an bir umut, her umut biraz gerçektir, farkında bile olmazsın.

Bencillik ile ömür geçmez, paylaşmak mutluluğu ve huzuru getirir. İçinde sevgi varsa bir şekilde ölürken bile mutlu ölürsün. Çünkü kendisiyle barışık insanın pişmanlıkları da az olur. Hiç kimse hayatı dolu dolu yaşamıyor zengin de, fakir de. Zenginin parası kadar derdi oluyor, keza fakirin de öyle. Kimse kimseden üstün değil, ölünce de eşitlik tamamlanıyor. Adil olan tek şey ölüm.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir