Bu Milletin adı TÜRK MİLLETİ'dir!


Aydınlanmak insan olmak ve insan olmanın erdemine ermektir ki, bu yol hakikatin kendisidir. Kalbinizdeki ışık yandığı zaman aydınlık başlar. Bir millete geçmişini unutturmak onu yok etmenin ilk şartıdır. Ve yine bir Millete ait mitolojiyi unutturmaya çalışmak toplumun ulusal kimliğini ve duruşunu yok etmek için kullanılan başlıca silahlardandır.

TÜRK'lerin tarih boyunca büyük ihanetlere uğramasının nedeni kendinden olmayanları yönetime getirmesidir. Tarih bize şunu öğretti: TÜRK'ü TÜRK'ten başkası sevemez. Kanımız kırmızı alnımız temiz, ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz!

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Gösteriş için Türk Bayrakları ellerde dağılırken, yerlerdeki Türk Bayrağının rengini şehitlerinden aldığını bilen var mı acaba? Türklüğünü kaybederek Araplaşmış olanlar Türk dünyasının kangrenidir.

Her şeyin bir adı varken, "bu millet arkamızda", "bu millet kararını verdi" diyenler bir türlü bu milletin adını söyleyemiyorlar. Bu milletin adı Türkiye Cumhuriyetinin sahibi olan TÜRK MİLLETİ'dir. İtirazı olan başka ülkeye gidebilir. Türkler asil bir millettir. Türk olduğum için onur ve gurur duyuyorum. Nereye gittiysek adaleti, hoşgörüyü, insanlığı götürdük. Türklere ve Türkiye Cumhuriyetine dil uzatanlar önce aynaya bakmalıdırlar.

Bir Norveç atasözü diyor ki; 'When you feel hopeless think like ATATÜRK.' 'Çaresiz kaldığında ATATÜRK gibi düşün.' Doğru söze muhalefet gereksizdir. Liderlik halkı ayrıştırmak değil, kaynaştırmak ve bir arada tutabilmektir. Bunu da bu güne kadar bir tek Mustafa Kemal ATATÜRK yapabilmiştir. Cesur insanlar için bahaneler asla engel değildir.

Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Arapça küfür duysa elini açıp amin diyecek cahil çok memlekette. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türkçe'ye sahip çıkalım ki, bu cahiller daha fazla üremesinler.

Raydan çıktı mı alışıyor insan artık raysız yollara. O yüzden raydan çıkmadan önce düşünmek lazım. Kendin düşünemezsen senin yerine düşünüp karar verenler çok olur. Bir doğru bir de yanlış vardır üçüncüsü teferrüattır. Menzile yavaş yavaş akıl ederek, temkinli, kırmadan, dökmeden varılmalıdır. Ben bildiklerimle mutluyum benim kafamı anlattıklarınızla karıştırmayın diyen dünya dolusu insan var. Çoğu insan güdülüp sağılmaktan keyif alıyor yaşadığı cehalet bataklığından çıkmak istemeden.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir