AUSTRO-TÜRKEN


AUSTRO-TÜRKEN,
Avusturya'da yaşayan Türkiye'den gelmiş bütün göçmenlerin ortak adı.
Bugün en büyük gazetesi 'Kronen Zeitung'un başlığı, Austro-Türken'ler ile ilgili. Çünkü referandumda %73'ü "Evet" demiş.
Şaşkınlar ve halk bu gazetenin facebook sayfasında da soruyor:
Doğduğunuz ülkenin politikası ve kaderi ile bu kadar ilgilenmeniz, bu kadar vatansever olmanız gözlerimizi yaşartıyor. Aynı takdiri doyduğunuz, vatandaşlığını alırken Avusturya'nın çıkarlarını da koruyacağınıza yemin ettiğiniz ülke için neden yapmıyorsunuz? Çocuk parası, işsizlik parası, sosyal kasadan yardım, ücretsiz anaokulu, ücretsiz eğitim kira yardımı, 6 ayda bir çift maaş, ucuza araba, ucuza benzin, et, tavuk, salam, sosisiniz vs. bizden. Yıllarca bu ülkenin ekmeğini yediniz, yardım kasasından yararlandınız. Bizim ülkemize ve Avrupa'ya "Nazi" derken, bir bürokratınız hakaret ederken, neden ekmeğini yediğiniz ülkeyi savunup, bize destek olup, kınamadınız da üstüne üstük ödül verir gibi %73 ile olayı taçlandırdınız?

Cevabı aslında çok basit:
1)Oy kullanılan yerlere Evet'çiler otobüs kaldırıp, bütün oyları garantiye aldılar. Çok iyi organize oldular.
2) Austro-Türken'lerin büyük çoğunluğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğunun iç bölgeleri kökenli. Şimdi Avusturya sert yaptırımlar peşinde. Kendisine yapılan haksızlık ve nankörlüğün hesabını nasıl soracağını düşünüyor.

15 yılı aşkındır Avusturya'da çifte vatandaşlık yasak. Türk vatandaşlığından çıkıp Avusturya vatandaşlığına geçenler, nasıl olsa bunlar duymaz, anlamaz diyerek tekrar gizliden Türk vatandaşlıklarını aldılar. Bu referandum ile bu olay açığa çıkıp, Avusturya Hükümeti uyanınca bu şekilde kendilerini kandıran herkesin peşine düştü.

Avusturya Hükümeti, Listeyi seçmen listesinden ve askerlik formlarından ele geçirmiş. Şimdi hepsinin Avusturya vatandaşlığını geri alıp, ekstra bütün yardımlarını kesiyorlar.
Austro-Türken'ler de Viyana Türk Konsolosluğu önünde çok çok uzun kuyruklar oluşturarak Türk vatandaşlığını geri iade için uğraşıyorlar.
(ALINTI / TAKUNYA)

Bunlardaki anlayış, Avusturya gavur ya onların her şeyini almak sevap mantığı. Kendilerini çok akıllı sanıyorlar, ekmek elden, su gölden rahat yaşarken biz burada asgari ücrete, ev kirası, okul parası, pahalı benzin, elektrik, su vs. geçinmeye çalışırken adamlar gayet rahatlar. Avusturya hükumetinin yerinde olsam hepsini kapıya koyarım.

Hani memleketi çok seviyorlardı? Ama vatandaşlıktan çıkmak için kuyruğa girmişler. Avusturya onları geri göndersin, asgari ücretle yaşasınlar da görsünler, neyin ne olduğunu bilmeden hariçten gazel okumak kolay. Ama onlara bir şey olmaz, Türk vatandaşlığından da çıkarlar, Türkiye'yi karanlığa da yuvarlarlar.

Uzaktan kumandayla ülkeyi mahvettiler şimdi de TC'den çıkıyorlar. Bu nasıl bir onursuzluk. Kendi ülkesinde iş bulamayıp Avrupanın hizmetçiliğini yapanlar, bir de bununla övünenler gelin sizleri bekliyoruz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta