Fevkalade cahillik...


Başarının kriterleri bellidir; içinde emek vardır, alınteri vardır, fedakarlık vardır, öz güven vardır, var olmak vardır, dürüstlük vardır, hedef vardır, amaç vardır, dik duruş vardır, mücadele vardır ve en önemlisi karakter vardır.

Bir gün Allah bir kişiye ne istersen vereceğim ama istediğin şeyden sana bir tane, komşuna iki tane vereceğim ona göre iste demiş. Adam düşünmüş ev istesem komşumun iki evi olacak, araba istesem benim bir arabam olacak, komşumun iki arabası olacak ve Allahım sen benim bir gözümü kör et, böylece komşumun da iki gözü kör olur. İşte bazı kişilerin hasetlik, çekememezlik ve cahillik seviyesi bu düzeyde...

Çıkarcı gücün egemen olduğu toplumlar da adalet saklambaç oynar. Hitler Alman halkının tüm desteğini almıştı, düşmanları ise Alman Yahudileri idi. Çünkü Alman Yahudileri çok zengindiler, Alman halkı da çok fakir. Bizim düşmanımız ise Cumhuriyet, çünkü özgürlük vadediyor. Özgürlük olmazsa insanlar köle olacak ve üç maymunu oynayacaklar. Her iki durumda da garip ve korkutucu olan ülkenin halkları nasıl bu durumu anlayamadı? Aslında Alman halkını felakete sürükleyen dönemin din adamları yani papazlardı. Hitler sadece durumu idare edip onları kullandı. Savaş sonrası Almanya gerçeği görüp din ve devlet işlerini ayırdı. Hemen demokrasiye geçip asli görevini yapması için papazı kiliseye yerleştirdi. Biz ise cemaatlerin yönetimlerinden gayet memnun gibiyiz.

İngiltere nasıl Yunanlıları kışkırtıp üstümüze saldırttıysa, aynı oyunu Polonya ile oynamış, toprak vaadedip Polonyalıların Almanya'ya ilk saldırıyı gerçekleştirmesine yardımcı olmuş, sonra da Polonya'ya sırt çevirmişlerdir aynı Yunanlılara yaptıkları gibi. Yani aslında savaşı başlatan Polonyadır. İpler Amerika ve İngilterenin elindedir. Yedi yıl iki tarafa yardımdan sonra kurtarıcıymış gibi ülkeyi işgal etmiştir. Almanya hala bile işgal altında olan bir ülkedir ve Amerika'nın ikinci ayağıdır. İkinci dünya savaşının tarihini aslında Almanlar değil, Amerika ve İngiltere yazmıştır. Bunu da gizlice hem Almanya'ya, hem de Rusya'ya para ve silah yardımında bulunarak başarmışlardır. Sonuç, böcek olmayı kabulleniyorsan kafana bastıklarında şikayet etmeyeceksin.

Güce tapan, kendine güvenmeyen tipler her yerdeler. Amaç yok, hedef yok, başarı yok, çözüm yok, okumaz, kafası karışmaz, sorgulamaz, biat eder ve bir o kadar da doğruyu bildiğinden emindirler. Bilim ve ilim ile ilgilenmeyenlere bir şey anlatamazsınız, anlamak gibi dertleri yok, anlamaya çalışmak için çaba sarf etmezler, ezbere üretim gücü ile yaşarlar. Güneş tutulması, ay tutulması kısa sürmekte ama insan beyni tutulduğunda yıllarca sürmekteymiş onuda anladık...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir