Şeytan Evreni terk edeli çok oldu...


Kocaman dünyayı kendimize dar ettik, beyinler konuşacağına, silahlar konuştu hep. Haçlı seferlerine gerek yok paraşütle silahları atsınlar orta doğu birbirini yok eder zaten. Savaşlar mızraklı, trampetli bayram değillerdir manzaraları kandır, ölümdür. Tarihin konusu kavimlerin ve insanların hayatıdır. İnsanlık tarihi ise aşağılık duygusu ve kibir çatışmalarından ibarettir.

Bazıları dinimiz var diyerek vicdana, ahlaka, adalete ihtiyaçları yokmuş gibi davranıyorlar ve acıma duyguları da yok. Kötülük yapanlar hiçbir dine ve hatta insanlık vasfına bile sahip olamazlar, dinlerini, inançlarını temsil edemezler, sadece kukla olup, işi bittiğinde yok edilirler, bunlar birer araçtır ve kötülüğe çalışırlar. Örneğin, Afrika birlik olup sömürenlere baş kaldırsaydı bu kadar sömürülmezdi. Düşünün susuzluktan kıvranan Afrika kıtası yeraltı suları bakımından en zengin kıta. Doğru düşünce ve kararlar doğrultusunda daha iyi yaşamlar her zaman mümkündür.

Özgürlüğüne kast edildiğinde cesaretli olmalı insanlar. Dünya madden ve manen özgürlüğü elinden alınıp, kontrol edilen insanlar yüzünden bu halde. Yaşam güçlü bir olgu ama bir şarapnel parçasıyla yok olacak kadar da kırılgan. Doğada resesif olana fazla yer yok, bu nedenle insan her durumda ve koşulda güçlü ve cesur olmak zorundadır. Korkuların kökeni ölüm korkusudur, ölüm korkusunu yenen dünyayı yenecektir. Her şeyin bir bedeli var, ömürler ödemekle geçiyor. Hiç bedel ödemeden yaşıyoruz sanıyor bazıları. Sömürü düzeni öğretmiyor hayat öğretiyor farkında olmak lazım. Hepimiz sistemin içindeyiz, o sistem dünyaya egemen olmuş ve başka bir dünyada yok.

Hiçbir su kaynağında kalmaz ilerler. Yoluna iyilikler, güzellikler çıkar, bazen de engeller ve aşar büyür, yan kollar onunla buluşur ve istemese de bir çokluğa, sona varır. Kuytu köşelere saklanılan karanlıklardan çıkmaya cesaret etmekte mesele. Zor ama imkansız değil.

ABD, İngiltere, İskandinav ülkeleri, Kuzey Asya devletlerinin sistemi oturmuş durumda. Başa kim gelirse gelsin oraların halkı için bir şey değişmez. AB'yi gözünü kırpmadan terk etti İngiltere hiçbir şey oldu mu? Hayır. Ama kendileri üretmeyenler dünyada kendi dışlarında gelişen olayların kavgasını keyifle yaparlar.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir