Doğru duvar yıkılmaz...


Ne kadar, ne yol çizersen çiz hayat onun sana sunduklarından ibarettir. İnsan neyi en çok savunuyorsa en çok orada hata yapıyor. Allah her kulunu değişik şeylerle imtihan ediyor, aşanlar biliyor ancak bunları. Bazen sırça köşkün avizesi olacağına kulübenin mumu olmak iyidir. Geride adımız kalmalı adabıyla, ahlakıyla.

İnsan kaçtığından kurtulamaz, koştuğuna da yetişemezmiş. Başta ödediğiniz bir bedel tamda ihtiyaç duyduğunuz anda karşınıza olumlu olarak çıkabilir. Yapılan her iyi ve güzel şeyi insanlar bilmese bile Allah karşılığını muhakkak verecektir. Beklenen gün gelecekse çekilen çilelere değecektir. Hiç kimse hayatının nasıl başlayacağını ve biteceğini bilemez. Neler yaşayacağını bilemez. Ne kadar hesap yapsa, plan yapsa tutmaz. Her türlü felakete, güzelliklere hazır olmak gerekir.

Bazen beklentilere dalıp mutsuz olmaktansa olanla yetinip mutlu yaşamayı tercih etmek gerekir. Mutlu olmak için içinde bulunduğumuz andan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için artık beklememeliyiz.

Erdemli insanların mutluluğu mutlu ettikleri insanların mutluluğu kadardır. Nasıl kendi acılarımıza kayıtsız kalınmasını istemiyorsak bizlerde başkasının acısına kayıtsız kalmamalıyız. Ancak gözünü para ve mal hırsı bürümüş insanoğlu empati nedir bilmiyor. Tek amacı var ezmek, kazanmak, daha çok ezmek, daha çok kazanmak.

Ne istediğini bilirsen ne istersen alırsın, istediğin bir şey verilmiyorsa belki daha önce verileni sindirememişsindir. Böyle durumlar bazen birer yol haritasıdır. İzlemesini bilirsen kendi lehine çevirebilirsin ve eğer izlersen ne olmak iste'me'diğini de görürsün. Ne olmak iste'me'diğini keşfedip bunu anlamak belkide en büyük adımdır. Ne olmak istediğini keşfedip anlamak gibi. Evrenin neresinde durduğunu ve hayata nereden baktığını bildiğin sürece kendi üzerindeki gelişimleri tespit edebilecek yeteneğe sahipsin demektir.

HÜLYA ÇAKICI

http://www.hthayat.com/blog/haber/1052451-dogru-duvar-yikilmaz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta