Kaliteli birey, kaliteli toplum demektir!


Erdemli insan olmak kendi sorumluluğumuzdur. Başkalarından önce kendimize bakmak zorundayız. Kaliteli birey kaliteli toplum demektir.

Devletler halkın içinden çıkar, vicdan insanın kendisini toplumdan ayrıştırarak olan bir şey değildir. Toplum vicdanının oluşumu devletleri de biçimlendirir ve aydınlık, ahlaklı bir toplum oluşturur.

Gerçekler doğruları görmemizi sağlayan ışıklardır. Beğensekte, beğenmesekte gerçeklik mutlak oluşumdur ve insanı kabule zorlar. Devlet sorumluluklarını toplumun yararına tam olarak yerine getirerek gelişmenin yolunu açık bırakıp, kişilere özgür nitelikli ve eşit adaletle muamele gösterir. Huzur ve barış için ön koşulun işlevsel olması, devletin gelişmesinde ve büyümesinde toplumun katılımı ile mümkündür. Bireysel iradeler devletler için potansiyel büyümeyi beraberinde getirir.

Devlet ve birey ilişkisinde bireyi korurken, gelişimini kısıtlamaz. Yüksek hedeflere ulaşan bireyler devletin her bölümünde fayda sağlayacağından, zincirleme bir ilerleme ve büyüme sergiler. Güçlü bireyler güçlü toplumları oluşturur. Bu da kontrol mekanizmasının doğru ve mükemmel işlemesi gereken bir idare şeklidir. Önemli olan kişilerin özgür iradeleri devletin büyümesine destek verecek şekilde yapılanmalı, huzur ve güvenlik eşit sağlanmalıdır. Güçlü bireyler, güçlü toplum, güçlü devlet, özgür, demokratik, zengin bir ülke demektir.

Kişilerin pasifize olduğu toplumlarda insanlar akıllarını çalıştıramamaktan düşünemeyen insanlara dönüşür. Zamanla körelerek paslanan beyin bu şekilde sisteme faydalı olamayacağından sistemin durağan ve yavaş çalışarak tembelleşmesine ve geri kalmasına neden olur. Toplum zayıflar, küçülür, sığ ve kendini yenileyemeyerek daralır, yerinde sayar, gelişemez.

Kendimizi biraz başkalarına göre tanımlarız, evrensel ölçütler olsa da sürüye dahil olmadan ama sürüyle birlikte. Doğduysan ölürsün tek gerçek bu ama ne yazık ki ikisi de bizim seçimimiz değil.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta