Orantısız gayri zeka


İnandırıcı ve kendinden emin konuşanlar haksızda olsalar dinlenirler. Bir ülke iyi yönetilemiyorsa hep siyaset konuşulur. Siyaset kardeşi kardeşe düşman eden en iyi silahtır.

Ülkemizde aşırı bir kutuplaşma var, çoğu kişi çıkar ve mevki siyaseti yapıyor. İnsanları siyasi kimliklerine göre yargılamak yanlış ve kötü sonuçlar doğuruyor. Unutulmaması gereken, yobazlığın yarattığı cahil cesaretinin neler yapabileceği ve dönemsel olarak hortlamaya müsait olduğudur.

Kişisel gelişim yoksunluğu ve beraberinde getirdikleri sebepler yozlaşmaya neden oluyor, kimse kimseyi beğenmiyor, kimse iğneyi önce kendisine batırmıyor. Boş bir kendini beğenmişlik var ülkede. Bir çok kişi normal olduğunu düşündüğü için etrafındaki şiddetin boyutunun farkında bile değil. Oysa yaşamlarımızı kaosa sürükleyen sorun bu.

Cehalet ve getirisi kıskançlık, açgözlülük, üretmeden tüketme, adaletsiz paylaşımlar, yönetimler, kuralları tanımama, her şeyi rekabet üzerine temellendirmemiz, değer yargılarımız ve ifade şeklimiz genellikle acı üzerine kurulmuş durumda. Fakiriz, verilen emekle elde edilen gelirin orantısı kimseyi memnun etmiyor ve zamansızlık doğuruyor, sonuç ne evine, ne ailene, ne de kendine vakit ayıramıyorsun.

Hukuk Ceza kanunlarında suça teşvik eden ile suç işleyen aynı cezayı alır diyor. Görüp, bilip, işitip müdahale etmemekte bir suçtur. Sıkıntı insanlar kendi düşüncelerini tam olarak belirlemiyor veya belirtemiyorlar. Bağlı olduğu kişilerin, taraf olduğu kişilerin düşüncesini önemsiyorlar.

Sistemler birbirlerinden çok farklı değiller, sadece birinde merkezde tuttuğunuzu bir diğerinde başka bir yere koyuyorsunuz. Bazı şeylerin önem seviyeleri, bazılarının nitelikleri değişiyor. Yaşadığımız dünya çokluklar ve zıtlıklar dünyası, her şeyi çoğaltıyoruz çünkü herkesin farklı bir düşünce sistemi var. İnsan egosu, kişisel gelişim yoksunluğu ve beraberinde getirdikleri temel sebepler kişinin düşmanıdır ve insan için hem bir yaratıcılık, hem de felaket barındırır. İnsan çokluk içindeki hayatını dizginleyebilirse o zaman insanlık yücelir.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta