Verginin Vergisi...


Güçlüsün ama hükmetmiyorsun asıl gücün budur. Gözü toklar açları doyurur. Bizde gözü açlar kendilerini bile doyuramaz.

Ortalık arabadan geçilmiyor. Kim fakir çözemedim. Ben, sen, o, biz, siz = fakir, onlar = zengin. O zaman ülkedeki bütün arabaları protesto edelim :)

ÖTV'nin KDV'si, ödediği verginin vergisini ödeyen başka bir millet var mı acaba? Vergiyi verene araba hediye kampanyası gibi. Kendine bir araba alıyorsun devlete iki. Adaletin olmadığı yerlerde her yanlış kabul görür.

Öderiz sıkıntı yok, itiraz eden yok, dünyanın en yüksek ve çok vergisini de öderiz, dünyanın en pahalı petrolünü de tüketiriz, mecburi yapılan hizmetlerin parasını da öderiz, yol, köprü, tünel parasını da öderiz, bu yolları kullanırken parasını da öderiz. Bir güç bizim tepki veren duyularımızı almış, yıllardır hiçbir şeye tepki vermeyen bir millet olmuşuz.

Araba fabrikası kurup başını ağrıtmaya ne gerek var, aynı para zaten kazanılıyor. Üretenden fazla kazanılıyor.

Ve bu fiyatlara satılmasına rağmen trafiğimiz böyle, ülkeye giriş fiyatlarına yakın satılsa ülkedeki trafik nasıl olur kim bilir. Tüketim öyle bir noktaya geldi ki, her şey çok gerekliymiş gibi oldu.

İnsanoğlunun hep daha çok sahip olma isteği hiç bitmeyen kavgasıdır. Zamanla şekil alabilir, adı barış ve huzur diyerek başlar ama sonuç hep aynıdır, birileri zenginleşir, birileri bir lokma ekmeğe muhtaç bırakılır. Bunu değiştirmeye de kimsenin gücü yetmez.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir