Adalet rüzgar gibidir!


Ahlak kavramını din ile ilişkilendiren bir toplum her türlü ahlaksızlığa kılıf uydurur. Akıl, bilim, vicdan gibi kavramlarla bağı kopmuş basit kurnazlıklar üzerine hayatlar yaşar böyle toplum insanları.

Adalet rüzgar gibidir küçükleri yıkar, ezer geçer, büyükleri ise deviremez itaat eder. Kendisinde olduğunu söylediği namus ve dürüstlükle övünen kişilerin belki de telaşla örtmeye çalıştığı günahları ve dolapları vardır.

Avrupalı Türkler aslen cahil ve geri kalmış Türklerdir. Yaşadıkları yerlerdeki kurallara uyup Türkiye'ye girdikleri andan itibaren özlerine dönerler. Her türlü kural dışı davranış, trafik kurallarına uymama, sağa sola çöp atma vs. hemen uygulamaya geçerler. İnsanın mayasında varsa ne yapsa, nereye gitse, ne okusa da değişmiyor bir şey. Avrupa ülkelerinde kanunlar oldukça katı uygulanır, kim olursanız olun kaçarınız yoktur. Çünkü devletler insanını terbiye ediyor, etmeli de.

İnsan haklarını savunan sözde Müslümanların para için yapamayacakları artistlik, üçkağıtçılık, çirkinlik yoktur. Çocuklarını bile kendi menfaat ve çıkarları için kullanırlar bunu bilmeyen Alman, Avrupalı vs. yoktur, artık kimin ne olduğunu çözmüş bu ülkeler ve insanları.

Bahçedeki çimlerin içinde çıkan kötü otları ıslah etmezseniz bir gün gelir bahçedeki çimlerin yerine tüm bahçe kötü otlarla kaplanır.

Yahudi'ye sormuşlar, para kazanmak için ne yaparsın? Yahudi, bir işe girip çalışırım.
Peki daha fazla para kazanmak için ne yaparsın? Yahudi, bir şeyler üretip satarım. Peki demişler çok zengin olmak istersen naparsın? Yahudi, alıp satarım, ticaret yani...

Bazen cahil olmanın, hiçbir şeyin farkında olmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Entel kelimesini bile iğnelemek, küçümsemek için kullanan bir toplumuz. Dünya için değer olacak hiçbir şey üretemiyoruz.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir