Ayrıntılar güveni ve inancı azaltır!


Toplumun kabul etmeyeceği şeylere bile saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor, dogmatik fikirlerden, sorgulanmamış ve üzerinde düşünülmemiş batıl inançlardan kurtulması gerekiyor. Çünkü bunlar varoluşa karşı bir yanılsama ve aldatmacadır. Gerçeğe sahip olduğunu düşünen bir insanın sorgulamaya ihtiyacı yoktur.

İsrail 1948'de kuruldu. Bugüne kadar savaş ve şiddetle ölen Müslüman sayısı 12 milyona yakın, İsrail ve Hristiyanların öldürdüğü Müslüman sayısı 50 binden az, yani Müslümanın kendi Şii, Sünni, Alevi vs. mezhep savaşında ölen Müslüman sayısı 11 milyondan fazla.

ABD ve Avrupa ülkeleri çıkarlarına ters düşen ülkelerle rekabeti engellemek için o ülkelerde dinci gericiliği körükler. Böylece sorgulama kabiliyeti olmayan insanları kendi çıkarları doğrultusunda yönetmek daha kolay hale geliyor.

Ayrıntılar güveni, inancı azaltır paranoyak bile yapabilir. Bütün çirkinlikler ve güzellikler ayrıntılardadır ince düşünür mutlu ve mutsuz olursunuz.

Müslüman, Hristiyan, Musevi vs. inanan inanır, inanmayan inanmaz kimseyi bir zorunluluğa itemeyiz, herkesin inancına saygı duymak zorundayız. Her şeyden önce dürüst, namuslu, saygılı, çalışkan, adaletli insan olmak gerekir sonrası teferruattır hiç kimseyi ilgilendirmez.

Ahlak ve adalet din ile değil, insan olmakla ilgilidir. Yani insani değerlerle dinin hiçbir bağlantısı yoktur. İyiliği yaradan emrediyor diye yapmak, kötülüğü yasaklıyor diye yapmamak kişilerin iyi insan olduğunu göstermez, insan vicdana göre davranır belli şartlanma gözetmez.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta