Hayatın Anlamı


Hayatın anlamı senin hayata olan bakışında gizlidir, o anlamı senden başkası bilemez. Yaptıklarımız düşüncelerimizi belirliyor, biz neyi anlamlı görüyorsak hayatta ona göre anlamlı yada anlamsız oluyor.

Hissettiğimiz duygulara göre değişir hayatın anlamı, bazen kazandıklarımız ve değer verdiklerimizdir. Kimine göre ailesidir hayatına anlam katan, kimine göre ailesinden uzaklaşmaktır. Bazıları için yaşadığı durum, bazıları için aynı durumun aksi halidir. Genel olarak hayatın anlamı yok, herkes duygularıyla, hisleriyle hareket ediyor, mutluluk hissettiklerimizle başlıyor ve bitiyor hayatın anlamı da bunlarla belirleniyor.

Onurlu ve duyarlı yaşamak, kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamak hayatı anlamlı kılar, anlamsız kılan ise amaçsız ve bencil yaşamaktır. Severek gerçekleştirebileceğin hedeflerinin ve umutlarının varlığı hayatı anlamlı kılar. Hedeflerinin ve umutlarının tükendiği yerde hayatta anlamını kaybeder. Amaçlanan şeyi hayata uyarlayarak amaç edinmek hayatı anlamlı kılar, ütopik amaçlar ise hayatı anlamsız ve saçma kılar.

Elindekilerin değerini bilmektir hayatın anlamı, insanoğlu doyumsuz olduğu için mutlu da olamıyor. İdealleriniz varsa ulaşmak için gereken çabayı göstermek ama ulaşamazsanız da fazla üzülmeyip elinizdekiler ile yetinmeyi bilmektir bazen hayatın anlamı.

Hayatın en güzel anlarıdır yaşadığımız ve mutlu olduğumuz anlar, ihanetler, yalanlar, dolanlar dışında. Ertelenmez ama bazen zamana ihtiyaç vardır. İyi ve güzel olan şeyler herkesi mutlu eder, önemli olan değerleri zamanında vermek ve kıymet bilmektir. Ömür geçer gençlik biter, anlamayız bile belkide yaşadığınız hayatı, bu yüzden hayatımıza karşı sabırlı olmalı ve emek vermeliyiz.

Hayatın hep bir şeylere benzemek olduğunu, her gidiş sonrası hep bir şeylerin içe atıldığını, kendisiyle yüzleşemeyen insanların kendi içlerinde kaybolmaya mahkum olduğunu görüyoruz. Yarın yok anı yaşayın, çünkü zaman merhametten yoksun tek gerçektir.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir