Kaynak Sınırlı İse Kavga Sınırsızdır


Paranın satın alamayacağı tevazuyu, diğer yaşamlara karşı hoşgörüyü, yaşam umudunun varlığını nereye koymalıyız. Hastalık haline gelmiş tüketim çılgınlığında mutluluk, huzur yakalanır zanneden, kendisine bilge diyen cahil insanlarız. Görüyoruz, duyuyoruz, anlıyoruz bazen yanlış yolda olduğumuzu ama eski alışkanlıklarımızdan vazgeçip daha yalın ve beklentisiz bir yaşamı önümüze koyamıyoruz. Korkağız, değişmekten yana baştan mağlubuz, mutsuzluklarımızla debelenmeye sürgünüz.

Uygarlık, bilim, çağdaşlık adına insanlığı ve dünyayı bitirme, dünyaya hakim olma çabası ile önce Kızılderililer ve Afrikalılar sonra Müslümanlar. Dünyada kaos yaratmanın baş mimarları doyumsuz, acımasız adamlar.

Güzel insan aramak ile insandaki güzelliği aramak arasında büyük fark vardır. Bazı insanlar hayatta kalmak için kindar duygulara ihtiyaç duyar ve her oluşumun doğasında olduğu gibi politik hareket ederler.

Batı ekonomisi medeniyeti çökmez. Sömürür, savaş çıkarır ama yine de çökmez. Paraya, bankalara, çok uluslu büyük şirketlere, ordulara, yediğimiz, içtiğimiz şeylere bile belirleyici olan bir oluşuma bir şey olmaz, olan Orta doğuya, Afrika'ya, az gelişmiş ülkelere olur. Artık duygusal değil biraz gerçekçi olmak zamanı geldi. Amerika'ya yıllardır çökecek diyorlar, sonuç bizler çöktük ve milyonlarca Müslüman öldü, insan öldü, canlı öldü.

Farkındalığı sızlanmanın ve teşhisin ötesine taşımanın yolu her şeyin elli yıl geriye döndürülmeye çalışıldığı siyasi toplumsal bakış açısının dar kalıplara oturduğu cinsiyet ayrımcılığının körüklenmeye hızla devam ettirildiği kişisel mücadelenin yapayalnız bırakıldığı bir ortamda o kadar zor ki ama yine de vazgeçmemek, yılmamak gerek.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta