Sistemin Kendisi En Büyük Oyun


Gelecek nelere gebedir bilmiyoruz, hayatın altının üstünden daha iyi olup olmadığını da bilmiyoruz.

Sürekli değişime uğrayan bir sistemde depremlerin oluşması, doğanın şekillenmesi, iklimlerin ısınıp soğuması ile sadece dünyamız değil evrende değişime uğruyor. Biz insanlarda bu değişimin içinde gel git olayları gibi çalkalanıyoruz bir ileri, bir geri. Ama doğa insanların tersine çok akıllı, gerektiğinde neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyor. Cennet dediğimiz insanca yaşanan bir dünya olmalı. İnsana fazla iyi değeri yüklüyoruz aslında kötülüğün tek kaynağıdır insan ve evrime yapılmış en büyük tehdittir.

Düşünmeden uzaklaştırılmış toplumların işlediği suçlar, bu suçları işleyen yapılar nasıl oluştu önce bunların üzerinde durulmalı. Kimsenin istemeyeceği türden, hangi dine mensup olursa olsun doymak bilmez hırslarıyla insanlara dehşet saçan, savunmasız insanlara saldıranlar. Günümüzde savaşların masumları savaşıp hayatını kaybeden taraf, suçluları ise savaşı başlatıp kazanan taraftır. Bu kazanım ölen insanlar üzerinden elde edilen haksız bir kazanımdır.

Dünyanın her yerinde küçük insanların gölgeleri büyük görünür ve kara bulutlar gibi her yeri kaplarlar. Dünyaya, insanlara yararlı olacak insani düşüncelerde olanlar ise dört duvar içinde hapsolmuş ve yapabilecek şeyleri kalmamış durumdadırlar.

Bazı ülkelerde adalet örümcek ağına benzer büyükler bozar geçer, küçükler bu ağa takılırlar. Pandora’nın kutusu açıldığında eğrisiyle, doğrusuyla her şey ortaya dökülecektir. Mızrak çuvala sığmaz, doğrunun gücü er veya geç ortaya çıkacaktır, önemli olan arada kaybolmamak ağlamadan, dövünmeden gerçekleri kabul edip çözüm üretmektir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Yalan zeka, dürüstlük cesaret ister, zekan yetmiyorsa yalan söylemeye cesaretini kullan dürüst olmayı dene, çünkü yalanlar gerçekleri sadece oyalar yok edemez.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir