Ahir zamanda dinler...


Doğru din algısını yakalayabilmek günümüzde zor. Dini alabildiğine oyuncak edip, kendi çıkarlarına göre kullanıp sonra bu yozlaşmadan çıkar elde et, buna bakanlar, dinin gerçek halini bu zannedip dinden uzaklaşıyor. Öyle bir zamanın içindeyiz ki ne kadar doğru ve dolu olursan ol sömürüp boşaltıyorlar. Artan insanların içindeki umutsuzluk ve şer, azalanlar ise umutlar ve iyilik. Doğru olmak ve doğru yaşamak bu ahir zamanda deveye hendek atlatmaktan zor. Hastalık gibi giderek yayılıyor, sadece kalp ve beyinlerimizi değil, tüm hücrelerimizi ele geçiriyor.

Bazı Müslümanlarla uğraşılmaz, her kabın şeklini alırlar. Çin'de bir şey olsa Budist köpekler, Afganistan'da bir şey olsa bir kişinin yaptığını İslama mal etmeyin derler. Evrime saldırır başı sıkıştı mı, Kur'an zaten evrimi yalanlamıyor derler. Yabancıların çalışkanlığı, bilimsel çalışmaları vs. ile ilgili bir şey söylense adamlar Kuran'ı uyguluyor derler. En gelişmiş, ahlaklı toplumu göster, biz niye böyle olamıyoruz diyeceklerine, bir de Müslüman olsalar harika olur derler. Yanlarında başka dinleri eleştir ses çıkmaz ama bir kerecik İslamı eleştir kıyameti koparırlar. Yaptıkları hiçbir hatayı kabul etmezle ama ufacık iyi bir şey olsa, işte bu derler. Dönüş hızlarına hiçbir şey yetişemez bildiğini okurlar. Çoğunlukla hassas, şaka kaldıramayan, mizah duygusu zayıf insanlar oldukları için ufak bir espri de bile alınmaya, küsmeye meyillilerdir. Bunlarda hoşgörüsüzlük ve az gelişmişlikten kaynaklanıyor.

Başka dine mensup hiç kimse ben şeytana uydum demez, Müslümanların savunma şekli şeytana uydumdur. Her şeyi şeytana atarlar, onlar değil şeytan yapıyor çünkü kötülükleri. Şeytan da bıktı artık bunlardan yarın, öbür gün konuşup her şeyi yapıp yapıp üstüme atıyor diyecek.

Bir söz vardır; yukarı köyde bir yalan uydurdum, aşağı köyde duydum da inandım. Onun için herkes hikayeyi kendi tarafından anlatabilir. Esas gerçek nedir onu sorgulamak gerekir.

Herkesle her şey konuşulamıyor, oysa fikir alışverişi her konuda olmalı. Bırakacaksınız at gözlükleriyle yaşayacaklar. Zaten başımıza ne geliyorsa bu sorgulamayanlardan geliyor. Tek bildikleri iyiyi, doğruyu öldürmek ve nefret tohumları dikmek. İnsan kalitemizde maalesef gittikçe düşüyor.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir