Yaşarken De Hasat Eder İnsan Ektiğini


İnsanın en iyi dostu ilk önce kendisiyse bu da kendisiyle ne kadar barışık olduğunu gösterir, kendisiyle barışık insan ise kendisine saygısı olan insandır, kendisine saygısı olan insan ailesine ve topluma saygılı insandır. Böyle insan çoğu zaman pozitif ve çoğu zamanda mutludur.

Bir ağacın dalları gibi hepimiz bir bütünün parçalarıyız ve hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Kendimizden başlayarak bozulanları tamir etmek, tanımak, bilmek farkındalıkla yaşamaktır. Bir laf etmek için ağzını açmak ve açılan ağza kulak kesilmek ümide yakışan şeylerdir. Acı dile gelmez güç gelir.

Sürekli yere atmaya çalıştığınız yükü taşıma kaderi. Gerçek anlamda özgürlük diye bir şey olmadığı gibi bir yalnızlıktan da söz edemeyiz. Çünkü başka insanların çığlıklarıyla doluyuz ve benliğimiz bunları eğip bükerek şekilleniyor. Yalnızlık denilen sürece girildiğinde yılların tortusunu yeniden ısıtıp şekillendirmekten başka bir şey yapılamıyor.

Yaşanılanlar karşısında güçlü ve haklı olanın pek mutlu olduğunu görmedim. Genellikle haklısın ama sen güçlüsün derler, böylece içimizdeki ses yükselir ama bu sesi duymak, anlamak isteyen çok azdır yada yoktur.

İçimizdeki tornanın duygusal kalıplarıyla her gün yüzleştiğimiz halde ya gözlerimiz görmüyor yada özümüz görmemiz için yüreğimizi işaret ediyor. Bağımlılık tükenmiş varlığın bir hastalığıdır, kişinin bütünlüğe erişememesinden kaynaklanır. Bağımlı olmak insanın kendisine inanmayı kestiğinin ve üretmeyi bıraktığının göstergesidir.

Mutluluğu yakalamak için değil diğer insanları mutlu olduğumuza inandırmak için çabalıyoruz daha çok, onlar inanırlarsa kendimiz de inanacağız ve evet galiba mutluyum diyeceğiz sanki.

Hayatın getirdiği zorluklarla mücadele etmek güçlü bir karakter gerektirir. Bina sağlam temeller üzerine inşa edilmişse hiçbir deprem yıkamaz sadece çatlaklar oluşturur bunu tamir etmek yıkımdan alınan zarardan çok daha kolaydır.

Güçlü kişilerin zararı kendilerine olur, kimseyi kasıtlı kırmadıkları için genellikle pişmanlıkta duymazlar, yaralamalara cevapları ise gitmek olur yaralarını, zararlarını alıp giderler.

HÜLYA ÇAKICI

http://hthayat.haberturk.com/blog/haber/1059237-yasarken-de-hasat-eder-insan-ektigini

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir