En çok kendini sev


Hayat yol ayrımları ile düz bir yol değil, birikim ve deneyimler hedeflere, yeni hedefler yeni yollara doğru yönlendirir. Değişik evrelerde yapılan bu yollarda tecrübe getirir. Yaş ilerledikçe düşüncede, istekte değişir, insanı hayat değiştirir.

Aklın ve cesaretin birleşmesiyle başlar yüzünü güneşe dönmek. Aklıyla baş edemeyenin başı aklının hükmündedir. Gördüğüne değil görüp, araştırıp, sorgulayıp, bildiğine ve sezgilerine inanmak gerekir.

Önemli olan oyunun oynandığı andır sonrası değil. Sadece hayatını yaşa, hayat çok kısa bunu düşünerek yaşa, öğütlere ihtiyacın yok, zaten hayat önüne fırsatları sunacaktır, yeter ki doğru tercihleri bul, takma kafana hiçbir şeyi, kendini düşün, hata yapmaktan korkma, bırak hayat olduğu gibi gelsin.

Gerçekleştirilememiş hayaller yüzünden, kendimize daha çok mutlu olma hakkı tanımadığımız için, başkalarının istediği gibi bir insan olmaya çalıştığımız için pişman olacağız bir gün. Bize sunulan hayatı değiştirme bilincine vardığımızda biraz geç kalmış olabiliriz. İşte hayatla ilgili pişmanlıkların başlangıç noktası burası, geç olsa da harekete geçmek gerek.

Yaşadığımız hayattan memnunsak ve mutluysak zaten bir şey değiştirmemize gerek kalmaz. Her şeyden bir anlam çıkarmak sudan, havadan, börtü böcekten, düşüncelerin ve konuşmaların hayatımızda etkisine kadar, tanıştığımız insanlara kadar her şeyin bir anlamı var.

Kendini ertelemiş bir insanın pişmanlığı geceyi de, hayatı da zehreder. Sabahlara kadar kalbi yorsak bile yeryüzünde geç kalmış olmanın çaresi yok.

Kendini bulmak istiyorsan kendin için düşün, tek dostun sadece kendinsin. Yanımızda var olduğuna inandığımız ama aslında olmamış insanlarla çevrili dünyamız. İnsanlar çıkar kültürleri ile beslendiğinden kişilikler de bireysel, toplumsal, maddi ve manevi çıkarlar çerçevesinde oluşuyor.

Olaylara anlam veren bizim zihnimiz. Kimilerine göre zorluk caydırıcı bir etkenken, bir başka kişi için motivasyon arttırıcı olabilir. Acı bir insanı güçlü kılarken diğerini zayıflatır, mutlu olup olmamakta göreceli nefes alıyor, su içip, yemek yiyebiliyorsam ve sağlıklıysam mutluyum. Mutluluk kendini sevmekle başlar, kendiyle barışık insanın kimseyle derdi olmaz.

Hayat bu ne kadar plan yaparsan yap, kriter koyarsan koy kendi bildiğini okur. Yaşamak için plana gerek yok akışa bırak. Her şeye rağmen bu kadar pisliğin içinde bile olsa dünyaya bir güzellik bırakmak felsefemiz olsun.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta