İpe Örülmüş Akıllar


Çırak olmayı bilmeyeni usta yaparsak olacak olandan da kaçınılmaz olur. Sonradan gelen yetkinin vermiş olduğu üstünlükle kompleksiz kişiler bile devamlı egolarını tatmin etmeye çalışan kişilere dönüşebiliyorlar. Ama her silah bir süre sonra sahibine çevrilir.

Cehaletin sebebi bilgiyi kabullenememe egosudur, cahilliği kabul etmeme ve öğrendikçe öğrenmemiz gereken daha bir çok şeyin olduğunu anlayamamadır. Bunların cahil ve basit dünyası dışında az da olsa ufkunun gelişmesi gerekir ki, bilginin düşmanı olanlar her seyi bildiğini zannetmesin. Önce cahilliğin arkasındaki nedenlere bakılmalı, haritasına bakılsa belki sebebin ne olduğu daha iyi görülebilir hayatımızın içinde sık sık karşılaştığımız ve yaşadığımız gerçekler bunlar. Görünen o ki, bir gün herkes aklını bir yerlere koymuş, sonra o akılları satılığa çıkarmışlar ve sonra herkes kendi aklını tekrar satın almış gibi. Yani cahilin cesarati kendisini kral sanmasından, bilgili insanlar mütevazidir yada öyle olmak zorundadırlar. Cahil insanlar küstah ve kıskançtır, başkasının başarısını hazmedemezler. Ömrümce bunu yaşadım ve yaşayarak, görerek de ömrüm sonlanacak.

Türkiye'deki anlaşmazlıkların temel nedeni iletişim. Ülkemizde tek mantık hakim; her zaman her şeyi ben biliyorum siz bir şey bilmiyorsunuz. Kendi hedefleri olmadığı gibi hedefi olanında yaşam enerjisini yok ediyorlar. Mantığın değil duyguların yönettiği bir dünyada önce kendimiz güvenimizi zedeliyoruz sonrada her şey. İnsan egosunu kontrol altına aldığı, başkalarını yargılamaya değil anlamaya başladığı zaman insandır.

Bazıları dün ateşli bir şekilde savunduklarının tam tersini bugün savunabilirler, yarınsa hiç yüzleri kızarmadan bugün savunduklarının tam tersini savunurlar, bunlar her şeye zarar verirler. Ülkemiz her türlü saldırıya direnmeye çalışırken içimizden hançerlenmek, geleceğimizi yok etmek isteyenlere yol açıp seyretmek böyle bir şey olsa gerek. Bu kadar ihanet ve hainlik karşısında biz bu topraklara layık mıyız?

Bir söz, başına gelecek var der, bu söz şimdileri anlatıyor. Zeytin yaprağı barışın sembolüdür ve zeytin ağacı ölmeyen ağaç olarak bilinir. Görmezden gelen, susan, korkan sadece kendini düşünen tuhaf bir millet olduk.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir