Kullanılmayan Akıl Beyne Yüktür...


Geçmişini bilmeyen, araştırmayan, öğrenmeyen, ülkemizde yaşamayıp halimizden anlamayan insanlarla dolu her yer.

Fikri olmayan, konuşmayı bilmeyen, ezbere bir şeyler söyleyip ne dediği anlaşılmayan ama bunca cahilliğe rağmen kendisine deli gibi güvenen, insanlara saygısı olmayan, kendisinden başka kimseye konuşma fırsatı vermeyen insanlar mevcut, elle tutulur bir tane cümle kuramazlar. Mantık yok, bilgi yok, fikir yok, eğitim yok, boş laf çok.

Ahlak ve insani erdemlerin seviyesi tercihleri belirler, yetiştirilme tarzı ve üstüne yapılandırdıklarımız da buna katkı sağlar. İnsan öncelikle kendi ağızdan çıkan sözü kendi kulağıyla duymalı. Ama bazılarının aklına gelenler hemen dillerinden dökülüyor, diğer organlarını kullanmayı bile bilmiyorlar.

Cehalet ruhun bilinçsizliğidir, dolayısıyla kullandığımız dil ve üslup davranışlarımızı, davranışlarımız düşüncelerimizi, düşüncelerimiz algımızı ve ruhumuzu yansıtmaktadır.

Türkiye'de yaşayan herkes Müslüman değil, Türkiye'de yaşayan herkes milliyetçi değil, Türkiye'de Türkleri sevmeyen, zararımıza çalışanlar var yani en büyük düşmanımız aramızda. Hangi görüşten olursak olalım ülkemize sahip çıkalım.

Kazanmak için emek gerek cesaret gerek en önemlisi insanlık gerek. Yeryüzündeki tek virüs insan egosudur, onu çözersen otoriteyi de uygun kullanırsın inancı da, haliyle birlikte yaşamayı da becerir, düzgün bir toplum olursun.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir