ZOR GELİR GERÇEKLER


Suudi Arabistan İŞİD ilişkisi teşhir olduğu için manüple etmek adına İŞİD'e işaret mi veriyor? Kullanıldım ve aldatıldım. Üretmeyen aksine tüketim de zirve yapmış ülke olarak beslediğiniz İŞİD sizi de soktu. İnsanları yoldan çıkaran dünyanın karanlık yüzü. Dünya üzerinde İslamiyeti hakkıyla yaşayan tek bir ülke yok. Aynı dine mensup insanların birbirine düşman olması sonucudur bu terör. İnsanlığın seçimlerinin ve sonuçlarının tezahürü olarak bunları yaşıyoruz. Allah görüyor, izliyor ama yaptıklarımızdan, yapacaklarımızdan bizler sorumluyuz. Yani sonuç olarak hangi dine inanırsak inanalım veya inanmayalım, kendi seçimimiz olan cüz-i irade, Allahın iradesi olan kulli irade şeklinde ayrılmıştır. Verdiğimiz kararlarla, yaptıklarımızla yaşamımıza kendimiz yön veriyoruz.

Okuma ve yazmayı öğrenmenin insana ne faydası var düşünmeyi başkalarına bıraktıktan sonra. İslami hareketin Dünya'ya hediyesi. Bir insanı canlı bomba olmaya iten muhtemelen ölüm sonrası sonsuz cennet vadidir. Dinini bilmezsen canlı bomba olursun. Vuran da, vurulan da müslüman, ikisi de cennet umut ediyorlar. Müslümanların ilk secdeye durduğu yer neresi? Mescid-i Aksa yani kutsal topraklar. İŞİD Kâbe'yi yıkmakla tehdit edebilir. Artık nasıl dindarlarsa hem de Mescid-i Nebevi de! Kutsal yerleri de görmez oldular.

Önce Bağdat Şii katliamı, sonra Suudi Arabistan. Dünya'ya, Müslüman ülkelerine terör ihraç edip destekleyenler, terör nasıl bize bela olduysa size de ve tüm dünya'ya da bela olacak. Suudi Arabistan da bilmeli teröristlerden kendisinin de zarar göreceğini. İŞİD, Daeş gibi örgütleri besledikleri, Şiileri sevmedikleri dünya tarafından biliniyor. Hem Müslümanım diyeceksin, hem de dünyadaki İslam adına yapılan katliamlara sessiz kalıp, onlara maddi finansman sağlayacaksın. Beslediğiniz yılan bir gün böyle sizi de sokar ve tüm besleyenleri de sokacak. Ülke olarak başkalarının etkisi altında kalarak karar almamak gerekiyor. Ancak öyle bir durum var ki ortada neyin ne olduğunu kimse anlamıyor. Anlaşma yapan başlar bir şekil de ortadan kalktıkça, uydurulan nedenler gerçek kabul edilip geriden gelenler de bu uydurulan sebepleri baz alarak hareket edecektir, gerçek niyet bilinmediği için de bu oluşturulan ve beslenen terör, bir şekil de oluşturanlara dönecek ve dünya bir terör kaosu içine girecektir fikrimce. Adım atıldı işte bir şekil de, bunun devamının gelmeyeceğini düşünmek fazla iyimserlik olur. Ama her zaman ki gibi olan halka oluyor masum insanlar ölüyor. Bilmiyorlar anlaşılan hepimiz kendi günahımız ve sevabımızla gideceğiz, önemli olan kötülük yapanlara fırsat vermemek, kendini ve çevreni koruyabilmek.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir